Trøbbel med Windows XP oppdatering

Trøbbel med Windows XP oppdatering

Når Microsoft slipper Service Pack 2 for Windows XP senere i år vil, kan flere programmer du kjører slutte å virke på den oppdaterte Windows-maskinen.
Den kommende Windows XP Service Pack 2 (SP2) er noe mer enn bare den vanlige fiksen av programmeringsfeil i Windows. SP2 vil gjøre betydelige endringer i XP for å gjøre operativsystemet sikrere.

-- Det overrasker kanskje en del at vi endrer en del standarder, og at det kan påvirke hvordan en del eldre applikasjoner fungerer, sier Tony Goodhew. Goodhew er produktsjef i Microsofts utviklingsavdeling.

Hans klare anbefaling er at utviklere av programvare som kjøres på Windows XP nå bør teste disse mot oppdateringene i Service Pack 2.

Store leverandører av programvare får hjelp av Microsoft for å gjøre de nødvendige tilpasningene, men Goodhew sier at han tror en del mindre leverandører og bedrifters egne utviklere, ikke er like klar over de betydelige endringene som nå kommer.

Ole Tom Seierstad i Microsoft Norge sier at sluttbrukere ikke vil oppleve noen problemer. Men siden sikkerheten i Explorer bli øket og at brannmuren i XP blir slått på, kan de programmer som ikke takler dette, få problemer.

-- Dette er det utviklerne som må ta seg av. De kan gå inn på www.betaplace.com og teste sine programmer og tilpasninger mot Service Pack 2, sier Seierstad.

Han sier videre at de foreløpig ikke har hørt om noen som har hatt uløselige problemer i Norge i forhold til oppdateringen, og han forventer heller ikke at de vil oppstå.