Trøbbel for Telenors bredbåndstelefoni

Opp til 15.000 kunder kan regne med mer krøll ut over dagen.

I dag har de fleste av Telenors bredbåndkunder opplevd problemer med tjenesten. Det gjelder både privat- og bedriftskunder. Problemene så ut til å være løst ved 14.30-tiden, men da Computerworld.no ringer med Telenor 15.30 hadde nye problemer dukket opp.

- Vi trodde at alt var i orden igjen, men kundene kan fremdeles oppleve feil, sier informasjonssjef Atle Lessum til Computerworld.no.

Ingen garanti

Feilen ligger etter all sannsynlighet i en forbindelse mellom ulike servere. Telenors teknikere jobber ifølge Lessum på spreng for å løse feilen, men informasjonssjefen kan ikke gi garanti om at bredbåndstelefonien vil være problemfri ut over kvelden.

- Nei, vi vet ikke hva det skyldes. Men det tydeliggjør det vi har sagt ofte, at bredbåndtelefoni har en annen kvalitet enn gammeldags telefoni. Man kan si mye negativt om fasttelefoni, men du skal lete lenge for å finne en løsning som er mer stabil, sier Lessum.

Skremmer kundene

Slike tilfeller kan skremme bort potensielle kunder fra bredbånd, akkurat nå når Telenor kjører store kampanjer for å få folk til å ta bredbåndstelefoni i varmen.

- Ja, sier det. Nei, tror ikke at dette skremmer folk vekk, men det gjør dem kanskje mer klar over at bredbåndstelefoni er mer ustabil enn den gamle telefonen. Bredbåndstelefoni er avhengig av stabilitet i nettet, og det hender det er tregheter der, sier Lessum.

Kundene vil kunne oppleve flere slike episoder, advarer Lessum.

- Teknologien vil nok bli bedre for hvert år som går. Men brukerne vil oftere oppleve brudd, man er jo vant til at internett kan gå litt tregere. Dette vil jo til tider overføres til telefon, sier Lessum.