Trojaner overfaller pokerspillere

En trojaner som samler innloggingsinformasjon til nettpokersteder har blitt spredt på nettet.

Trojaneren gjemmer seg i et pokerverktøy som kalles "Rakeback calculator". Dette skal i utgangspunktet hjelpe pokerspilleren til å holde orden på hvor bra man spiller og hvor god hånd man sitter på. I tillegg inneholder altså verktøyet en funksjon som gjør at innloggingsinformasjonen til spillerne blir sendt til trojanerens utviklere.

 

Programmet har vært tilgjengelig på nettstedet Check Raised, som skal være et vel ansett samlingssted for pokerspillere fra hele verden.

 

Les også: Nettpoker dør innen fem år

 

Brukernavn og passord er normalt ikke nok for at en inntrenger skal kunne ta ut penger fra en konto på et spillsted, men ved hjelp av innloggingsinformasjonen kan en bedrager spille bort dine penger til fordel for seg selv. Det kan skje vet at han satser alle pengene på en hånd som bedrageren vet ikke vil vinne. Men bedrageren spiller mot sin legitime konto, som vil ha en bedre hånd, skriver Säkerhet & Sekretess.

 

Rootkit

 

Sikkerhetsselskapet F-Secure vet ikke hvor mange som kan være rammet av trojaneren som også er et rootkit.

 

- De fleste har ikke noen beskyttelse mot rootkit, og vet ikke at de er rammet, sier F-Secures Christian Rehné.

 

F-Secure lover at deres programvare beskytter mot trojaneren. Det samme gjør Symantec.

 

Check Raised vil nå slutte med å tilby programmer for nedlasting for å unngå at dette kan skje igjen. De beskriver også hvordan du skal gå frem for å ta bort trojaneren manuelt. Les mer om det her.

 

Les også: Nettpoker dør innen fem år