- Trojaner på VG Nett

- Trojaner på VG Nett

Norman-kunder får en falsk advarsel om at det finnes en trojaner på VG Nett.

Norges mest populære nettsted, VG Nett, er rammet av en feil hos det norske sikkerhetsselskapet Norman. Alle som benytter Normans antivirusløsning og oppdaterte sin definisjonsfil onsdag eller torsdag denne uken, blir servert en advarsel om at finnes en trojaner på VG.no og får problemer med å laste nettsidene.

- Det er et skript på VG-siden som vi har reagert på, men dessverre var dette en såkalt ”falsk positiv”. Så fort vi fikk rapporter på det, rettet vi opp i feilen. Vi beklager overfor alle VGs lesere og selvfølgelig overfor VG, sier markedsdirektør i Norman, Audun Lødemel til Computerworld.

Oppdatering

Norman-kunder som får denne advarselen, kan nå oppdatere sine definisjonsfiler på vanlig måte. Dermed skal problemet være ute av verden.

- Vi har masse systemer for å forhindre at sånne ting skjer, men det kommer stadig nye teknologier og applikasjoner og vi har dessverre ikke alle de siste komponenente i vårt falske positive-sett. Av og til bruker leverandører nye teknikker i sine applikasjoner, det er dessverre et bransjeproblem, mener Lødemel.

Signaturfilen til Norman skal ha innehold en sjekk etter ”iframe” ”width=0” og ”height=0” innenfor et lite område. Dessverre tok den ikke høyde for eksempelvis ”marginwidth=0”.

- Det er ikke så lenge siden vi oppdaget et banner med virus på flere populære nettsider. Det er viktig at vi stopper litt mer enn vi burde stoppe, så får vi heller rette opp i det med en gang vi får reaksjoner, mener Lødemel.