Trondheim kommune vraker Visma

Acos stjeler en stor kunde fra Visma i nisjemarkedet barnevernsystemer.

Trondheim kommune og Acos har inngått en kontrakt for levering av et it-system for barnevern. Kontrakten går over en femårsperiode og har en verdi på to millioner kroner.

 

- Alle kommuner er pålagt å ha et slik system. Per i dag er det to leverandører, Acos, som er forholdsvis liten, og Visma, sier Anne Gro Hellsten i Acos til Computerworld.no.

 

Visma har kjøpt en del konkurrenter på dette område de siste årene og har rundt 350 norske kommuner som kunder, ifølge markedsansvarlig for systemet i Visma, Jan Børge Kvamme.

 

Han har ikke fått signaler at kundene opplever det som et problem at det er så få aktører i markedet.

 

- Dette er et temmelig lite og satt marked i Norge. Jeg tror ikke det er noe stort problem. Det er bra med konkurranse, det holder oss våkne, sier Kvamme til Computerworld.no.

 

Innholdet var avgjørende

 

Om Vismas sterke markedsposisjon for Trondheim Kommune har vært en grunn til å skifte leverandør, vil ikke prosjektansvarlig Jon Ole Hedne si noe om.

 

- Visma har vært nesten-monopolist på dette område. Men det har ikke vært en del av tildelingskriteriene for oss. Innholdet i systemet har avgjort valget, sier Hedne til Computerworld.no.

 

Ifølge Hedne vil Trondheim som stor kunde vil gi Acos mer tyngde i dette nisjemarkedet.

 

Alle kommuner er pålagt å a et saksbehandlingssystem for barnevernsaker. Ifølge Hedne jobber Trondheim Kommune til en hver tid med 1200 ulike saker, men i løpet av at et års tid er det mange flere.