Tror Apple vil selge 600 000 Ipad 2

Tror Apple vil selge 600 000 Ipad 2

Analytikere tror Apple vil nå nye salgshøyder når Ipad 2 nå dukker opp i amerikanske butikkhyller.

Det ser ut til å råde en rimelig positiv stemning blant analytikere med hensyn til det forestående åpningssalget av Apples nye lesebrett.

Med forgjengerens debutsalg friskt i minnet, legges listen nå rimelig høyt med tanke på etterfølgeren kan presetere.

600 000 eksemplarer

Apple solgte etter hva Bloomberg erfarer 300 000 eksemplarer av første generasjon Ipad i løpet av de første 24 timer.

Med Ipad 2 på plass i butikkhyllene, regner Brian Marshall, analytiker ved Gleacher & Co., med at Apple vil måke ut mer enn en halv million eksemplarer.

De mest optimistiske salgsprognosene peker mot 600 000 eksemplarer i løpet av de to første salgsdagene. Produktet kommer i amerikanske butikkhyller i dag.

- Apple har et stort forsprang, konstaterer Tim Bajarin, analytiker ved Creative Strategies, ifølge den amerikanske avisen.

Han tror Apple vil klare å selge en halv million enheter i løpet av de første to dagene.

Bajarin tror også at en mulig hvit versjon av det nye lesebrettet vil gjøre sitt for salget.

Lettsolgt

Selv om Apple tilsynelatende har lite å utsette på Ipads salgbarhet, finnes det likevel produkter som selger enda raskere. Offisiell statistikk fra Guinness rekordbok viser at det er Microsofts Kinect som besitter rekorden som det mest hurtigsselgende produktet med et dagsgjennomsnitt på 133 333 solgte enheter i løpet av de første 60 dagene.

Deretter følger Iphone 4 med et dagssnitt på 120 000 enheter, Nintendos Wii med 85 000 enheter samt første generasjon Ipad med 50 000 enheter.