Tror pki lar vente på seg

Representanter fra it-gigantene Microsoft og Sun Microsystems tror pki er for komplisert til å få gjennomslag med det første.
Public Key Infrastructure (PKI) er tenkt å være et verdensomspennende nettverk av institusjoner som kan autentisere digitale signaturer og sertifikater, men har ikke tatt av ennå. Ifølge eksperter som holdt innlegg ved en sikkerhetskonferanse i Paris i oktober, er pki-løsningene rett og slett mer kompliserte og dyrere enn det brukerne er innstilt på.

-- Det er kostnadsbarrierer mot pki, sier Craig Mundie, teknologi-direktør i Microsoft til nettavisen ZDNet.

-- Det er to ting som driver valget av sikkerhetsteknologier; kostnad og brukervennlighet. Hvis det er for vanskelig å bruke eller koster for mye, vil brukerne avvise det, sier Mundie.

Sakte, men sikkert

Ifølge teknologi-direktøren i Sun Microsystems, skyldes den trege progresjonen for pki at store prosjekter ikke har markedsført løsningene skikkelig.

-- Pki vil ta av, men har en sakte vekst.

Problemet er at pki ikke har noen verdi før alle andre har det, sier Whitfield Diffie til ZDNet.

- To organisasjoner i USA burde ha promovert pki-løsningene; AT & T og US National Security Agency (NSA). Ingen andre har dype nok lommer eller god nok moralsk autoritet til å få etablert pki, sier Diffie.

NSAs forsøk på å legge til rette for plass i bærbare pc-er til til å autentisere brukere ved et eget pc-kort, strandet. Siden er ingen tilsvarende store prosjekter initiert, ifølge ZDNet.