Tror TDC er på kjøpern

Tror TDC er på kjøpern

- Når TDC går inn i det private bredbåndsmarkedet, vil de ikke gjøre det uten å kjøpe opp en annen aktør, mener Teleplan-sjef Asgeir Myhre. Kan det være Nexgentel?

TDC Song annonserte i dag at de skal satse hardt i det private bredbåndsmarkedet i Norge neste år. Dette er ikke bare gode nyheter for norske forbrukere, men også for en eller flere av de mindre bredbåndsaktørene. 

 

- Det er godt nytt for en rekke småaktører som egner seg til å bli kjøpt opp av en større aktør med mye kapital i ryggen. Det er også bra fordi Telenor har nettopp sagt de vil forbedre ytelsen i sitt bredbåndsnett. Da trenger man tungvektere som er i stand til å konkurrere med dem, sier Asgeir Myhre, administrerende direktør i analyseselskapet Teleplan.

 

Nextgentel? 

 

En mulig oppkjøpskandidat er Nextgentel. De er ikke blant de minste, men har slitt i det siste.

 

- Jeg vil tro at når TDC går så langt at de skal inn i dette markedet, har de allerede funnet en partner som de diskuterer med. Om Nextgentel er en av dem tør jeg ikke tippe på, men selskaper som sliter litt er ofte gode oppkjøpskandidater. Nextgentel har også en stor og interessant abonnementsbase, sier Myhre.

 

- Du tror ikke TDC vil gjøre dette helt på egenhånd uten å kjøpe opp noen?

 

- Nei, det tror jeg ikke.

 

Munnen lukket 

 

Administrerende direktør for TDC Song i Norge, Ketil Kivedahl, er ikke villig til å lette mer på sløret når vi spør om de er på kjøperen:

 

- Det vil jeg ikke kommentere. Dette er spekulasjoner som andre får spekulere i, sier han.

 

Teleplan har lenge forventet en konsolidering på bredbåndsmarkedet i Norge. Det finnes for mange aktører og noen av de små har trolig basert forretningsidéen sin på å bli kjøpt opp.

 

Gladmelding for PTT

 

Administrerende direktør Willy Jensen i Post- og teletilsynet tror også at noen av de små aktørene som driver med videresalg kan bli kjøpt opp, men vil ikke spekulere i om TDC vil benytte seg av dette. Jensen poengterer at han er meget positiv til TDCs inntreden.

 

- Ja, det er lett å være fornøyd. For det første fordi vi trenger enda mer konkurranse i markedet. Prisene er ennå for høye. Men også fordi  TDC er et ordentlig og solid selskap, sier han.

 

- Hvor mange aktører er det plass til i Norge?

 

- Det er et godt spørsmål. Bredbåndsmarkedet vil vokse fortsatt. Det er nesten det eneste som vil vokse. Det tradisjonelle telefoni og mobilmarkedet er mettet. Samtidig vil teknologien utvikle seg. Det slutter ikke med adsl. Om det da er stort nok til at TDC kan gjøre god business, det vet jeg ikke. Men de tar nok denne utfordringen.

Les også TDC klinker til med privat bredbånd i Norge.