TS Procon kjøper dansk selskap

TS Procon kjøper dansk selskap

TS Procon regner med dobling av omsetningen etter oppkjøpet av danske House of IT.

Skedsmobedriften TS Procon kjøper 34 prosent av danske House of IT i København. De to selskapene har samarbeidet i noen år og er henholdsvis største leverandør av selvbetjente, interaktive informasjonskiosker i Norge og Danmark.

- Gjennom oppkjøpet vil vi styrke vår markedsposisjon i Norge og Danmark, sier administrerende direktør Tor-Arne L. Jensen i TS Procon.

House of IT har spesielt utviklet løsninger for næringslivet, mens TS Procon har rettet seg sterkere inn mot offentlig sektor, bank og finans, turisme og reiseliv og kollektivtrafikk. 

- Oppkjøpet er strategisk. Vi sikrer oss House of ITs løsninger og kompetanse i det norske markedet, mens de på sin side får bedre tilgang til våre løsninger og kompetanse i det danske markedet. House of IT har også en sterk utviklerkompetanse som vi vil dra fordel av, sier Jensen.

Regner med dobling

SPAMA, eller AS Sparebankmateriell, eier 51 prosent av TS Procon. SPAMA er eid av 113 norske banker, hovedsakelig sparebanker. Største eier er DnB NOR med en aksjepost på 26 prosent.  Bankene er også storkjøpere av TS Procons løsninger.

TS Procon fikk en omsetning i 2009 på 13, 5 millioner kroner, opp fra 12,7 millioner kroner i 2008. Selskapet oppnådde et resultat før skatt på 2,2 millioner kroner. Det samme som i 2008. House of IT hadde en omsetning i 2009 på rundt fem millioner danske kroner, med positive resultater. 

- Vi kalkulerer med en dobling av den danske omsetningen i år, sier Jensen.

TS Procon har opsjon på overtakelse av heleselskapet, og får også styreleder i selskapet.