Tulip vil relansere Commodore

Eieren av merkenavnet Commodore planlegger å relansere merket for å nyte godt av en økende interesse for den utdødde Commodore 64.

Tulip Computers eier merkenavnet og vil med relanseringen prøve å gjøre forretning på den stadige interessen for maskinen og dens spill-æra fra 1980 årene, melder IDG News.

Tulip regner med det fremdeles er rundt seks millioner Commodore-brukere, som kan velge mellom 6.000 spill som ble utviklet for maskinen.

Tulip samarbeider med Ironstone Partners som vil stå for alt salg av Commodore 64-relaterte produkter verden over, og som vil ta over nettportalen for C64.

De som i dag eier denne portalen sier til IDG News at entusiastene har foretatt mer enn 10 millioner nedlastinger av spill.

Tulip fastslår at uautorisert bruk av Commodore-navnet vil bli slått ned på.

Selv om selve maskinvaren forlengst er utdatert, har entusiaster skrevet emuleringsprogramvare for Windows, Mac og Pocket PC-baserte systemer for å gjøre det mulig å kjøre originale Commodore-spill på disse plattformene.

Commodore var en av pioneren i pc-industrien. Første maskin ble lansert i 1977. Commodore 64 ble lansert i 1982, og få år etter kom den legendariske Amiga-maskinen.

Den grafiske fordelen disse maskinene hadde ble sakte, men sikkert spist opp av fremmarsjen til Windows, og Commodore måtte gi endelig tapt i 1994. Nederlandske Tulip kjøpte merkenavnet og tilhørende rettigheter i 1997.