Turbulens hindret ikke SAP-overskudd

Turbulens hindret ikke SAP-overskudd

Krangel om kommende toppledelse, rettssak om misbruk av konfidensiell Oracle-informasjon hindret ikke ti prosent vekst i SAPs resultat for første kvartal.

-- Vi er fornøyd med resultatene dette kvartalet. Vi ser ingen grunn til å endre årets finansielle utsikter, sier Henning Kagermann, administrerende direktør i SAP.

Grunnen til at Kagermann er fornøyd nå, er at resultatene for fjerde kvartal 2006 var skuffende etter intens konkurranse med Oracles mange tilbud på forretningssystemer. Det var særlig Amerika og Asia som sviktet da.

Brukbart

SAPs omsetning i det første kvartalet kom på 2,17 milliarder Euro, en vekst på seks prosent fra året før. Programvare og tjenester utgjorde 1,52 milliarder dollar en vekst på ni prosent.

Applikasjonstjenestene under paraplyen Netweaver økte omsetningen med 40 prosent til 156 millioner euro.

Resultatet kom på 310 millioner Euro som er ti prosent høyere enn i samme periode i 2006 hvor resultatet kom på 282 millioner euro.

Målt i forhold til omsetningen, utgjør resultatet 14,3 prosent, som er meget godt i de fleste bransjer.

Ved utgangen av kvartalet som endte 31. mars, hadde SAP 8.500 nye kunder på sine forretningsapplikasjoner. Ifølge selskapet selv er det mer enn det dobbelte av året før.

Kontroversielt

Ledelsen av SAP har blitt kontroversiell. Administrerende direktør Henning Kagermann fikk forlenget sitt mandat til 2009.

Grunnen er behovet for en kontinuitet når SAP skal modernisere sitt store forretningssystem Mysap 2005 til tjenesteorientert arkitektur. I mellomtiden tjener konsulentbransjen godt på å tilpasse SAPs forretningssystemer til kundenes krav.

Konsekvensen var at Shai Agassi, sjef for utvikling av applikasjonstjenestene og teknologigrunnlaget for neste generasjons forretningssystemer, forlot SAP 1. april.

LES OGSÅ: SAP-direktør fnyser av Oracle

I den tidligere styringsmodellen skulle Shai Agassi bli likestilt med Leo Apotheker som er ansvarlig for drift og kundeløsninger.

Istedenfor vil president Leo Apotheker bli sidestilt med Kagermann. Kanskje vil også styremedlem Peter Zencke som leder utviklingen av den nye løsningen for mellomstore virksomheter, få en mer fremtredende plass.

Tilbys som tjenester

Det nye systemet for mellomstore virksomheter, kalt A1S, blir i øyeblikket testet av 150 kunder.

Til forskjell fra de andre løsningene for mindre kunder som Business One og All-in-One, skal A1S tilbys som et sett med tjenester for forretningsvirksomheten, SAAS (Software As A Service).

Som en del av A1S vil både kundehåndtering (CRM, Customer Relationship management) og logistikkstyring (SCM, Supply Chain Management) inngå. Det er utviklingen til Shai Agassi som har gjort SAP i stand til å tilby forretningssystemer som et sett med tjenester.

Vedlikehold

Rettskrangelen med Oracle er ennå ikke berammet. Sannsynligvis er det bare enkeltpersoner i SAPs amerikanske datterselskap Tommorownow som har skaffet seg tilgang til Oracles interne dokumenter.

Dokumentene skulle danne grunnlag for å tilby rimeligere vedlikehold av Oracles oppkjøpte forretningssystemer J D Edwards, Peoplesoft og Siebel.