Tusen piksler for over 900.000 kroner

The Milliondollarhomepage.com har kun 1.000 piksler igjen å selge. Disse akusjoneres bort på eBay, og budet nærmer seg en million kroner.

Den britiske studenten Alex Tew som kom opp med den noe originale ideen om å selge en million piksler på et nettsted til annonsører for en dollar per piksel, nærmer seg sitt mål.

Han ville hanke inn penger for å finansiere sine studier, og ser ut til å ha fått full pott. 999.000 piksler er allerede solgt, og de siste 1.000 pikselene auksjoneres nå bort på eBay, ifølge IDGs nyhetstjeneste.

Det høyeste budet på de siste pikslene er nå oppe i 140.300 dollar.

Dropper studiene

Ironisk nok, når det ser ut til at Tew absolutt når sine mål, har han bestemt seg for å utsette sine universitetsstudier.

Etter at de siste pikslene nå blir solgt er det slutt på pengeninnhetningen. Annonsørene kan ikke videreselge sine piksler, og det vil ikke bli solgt flere. Selve nettstedet vil bli vedlikeholdt i minst fem år.

Ideen fra Tew har spredt seg som ild i tørt gress, og flere andre lignende sider har dukket opp. Også en norsk versjon, enmillion.no. Men der er det definitivt mer enn 1.000 piksler igjen å selge...