-- Tv-en enklere og mer kjent

-- Tv-en enklere og mer kjent

Siemens tror massemarkedet vil ha tv-sentriske løsninger.
På årets Cebit-messe lanserte Siemens sin "Surpass Home Entertainment Solution" (SIMON). Dette er konsept som gjør at teleoperatører kan etablere et tilbud til kunder som vil ha underholdning og kommunikasjonstjenester på tv-en, altså det samme som tilbys i Windows XP Media Center.

Sentralt i løsningen står en digital tv-mottaker, ofte kalt set top box. Koblet til en dsl-linje forvandler den tv-en til et multimediesenter som kan brukes til å sende og motta epost og sms-/mms-meldinger, spille og surfe på internett, og til å ta opp og se på tv-programmer.

Pc, telefon og andre enheter kobles opp mot internett via tv-mottakeren. Kommunikasjonen skjer over ip.

Bestemor og bestefar

-- De som i dag laster ned filmer på pc-en er ikke målgruppen. Vi satser på massemarkedet som opplever tv-en som enklere og mer kjent, sier Jøran Elisabeth Lund i Siemens ICN.

Lund, som i vinter ukependlet til Siemens i Tyskland for å arbeide med SIMON, påpeker at pc-en tradisjonelt har vært forbeholdt en-til-en kommunikasjon. Underholdning skal oppleves sammen med andre. Da er tv-en det beste alternativet.

Såkalte "early adopters" vil kaste seg over pc-sentriske løsninger. Disse er utenfor Siemens' målgruppe.

-- Vi håper også å treffe dem som ikke har pc. Bestemor og bestefar er trygge på tv-en og vil gjerne ha det samme grensesnittet i framtiden, tror Jøran Elisabeth Lund.

Totalløsning

Tankegangen til Siemens er enkel. Hvorfor skal tv-mottakeren erstattes med en pc-basert løsning når en digital-mottaker både er enklere å bruke og mer robust?

Funksjonaliteten vil i stor grad være den samme. Valget av mottakerplattform vil dermed delvis være avhengig av smak og behag, og delvis av om man tror Windows eller andre generiske operativsystemer er best egnet til radio, tv og annen underholdning.

Styrken til Siemens er selskapets tette forhold til teleoperatører over hele verden. Når tv-bilder skal overføres gjennom telenettet og hjem til folk via dsl, er disse langvarige relasjonene gull verdt.

I samarbeid med partnere som norske Tandberg Television, Myrio, NCube og Verimatrix tar det tyske industrikonsernet mål av seg å levere løsninger som inneholder alt fra softswitcher i telenettene til mottakerboksen hjemme i stua.