Tv-kvalitet på nytt digitalt videokamera

Tv-kvalitet på nytt digitalt videokamera

Kvaliteten i videokameraene som brukes av TV- og nyhetsfotografer er nå tilgjengelig for amatører gjennom Sonys nye videokamera, DCR-HC1000.

Kvaliteten og ytelsen i dette allsidige "prosumer"-kameraet er muliggjort gjennom tre nøkkelfunksjoner for bildekvalitet:

Tre CCD’er for maksimal lyssensitivitet og fargereproduksjon, en Carl Zeiss Vario-Sonnar T-objektiv og en egen teknologi for aktiv linsestabilisering som sikrer stødige opptak ved håndholdt fotografering.

Lyd i fire kanalar

 tillegg er dette det første kameraet noen sinne som er klart for opptak i firekanalslyd, som er mulig når det utstyres med en egen surround-mikrofon.

-- DCR-HC1000 har alle kjennetegnene fra et kringkastingskamera, er utstyrt med et spesielt flervinkelgrep og bringer topp bilde- og lydkvalitet til et nytt publikum, sier produktsjef Erling B. Lae i Sony Norge.

Forbedret billedkvalitet

Med tre 1/4.7-tommers CCD’er for bildeopptak representerer modellen et stort skritt videre innen bildekvalitet.

Forbedringene er blant annet en høy videooppløsning på 3X 1.07 megapiksler, redusert bildestøy selv i svært lysfattige omgivelser og imponerende nøyaktig fargereproduksjon.

Reduserer refleksjoner

Fordelen ved Carl Zeiss Vario-Sonnar T-objektivet ligger i den velprøvde og høye kvaliteten i optikken og det spesielle belegget som reduserer refleksjoner i linsen og forstyrrelser i bildeopptakene.

Videokameraet har 16:9 widescreen-opptak, en manuell fokusring og 12x optisk zoom.

Klart til høsten

Sony DCR-HC1000 og tilleggsutstyr blir tilgjengelig i september 2004.

Veiledende priser er foreløpig ikke klare.