Tv på mobilen neste år

Sony Ericsson planlegger å lansere en mobiltelefon med innebygd TV til neste år.
Med hjelp av en mottaker så stor som en tommelfingernegl, har testlaboratoriet til Sony Ericsson i Japan utviklet en bitteliten modul som gjør at man kan motta digital-tv signaler på en mobiltelefon. Telefonen blir trolig sluppet på det norske markedet til neste år.

Det skal også kunne være mulig å ta opp ulike tv-sekvenser å lagre det på et minne-kort på telefonen. Med maksimal komprimering av tv-filene som tas opp, kan mobilen lagre opptil to timers spilletid, skriver nettutgaven til den svenske avisen Dagens Industri.

Et problem har vært at strømforbruket på slike mobiltelefoner øker dramatisk om tv-mottageren slåes på. Men ifølge Sony Ericsson har de nå klart å lage en mottaker som ikke tar uforholdsmessig mye strøm.

Sony Ericsson skal først og fremst implementere den nye TV-modulen i sine egne mobiltelefoner, men planlegger også å selge modulen til andre mobilprodusenter.

Prisen på en slik telefon er foreløpig ikke kjent, men trolig vil den lande på rundt 500 kroner mer enn hva en proff-telefon vil koste idag.