SYNKENDE: tv-tittingingen blant befolkningen går stadig nedover. Illustrasjon: Alexander Antropov

SYNKENDE: tv-tittingingen blant befolkningen går stadig nedover. Illustrasjon: Alexander Antropov

Vi glor mindre lineært

Nye tv-tall viser at vi tilbringer mindre tid med lineært tv.

Tall fra NRK og Kantar Media viser at vi tilbringer stadig mindre tid foran tv-en. Utslaget er størst i aldersgruppen 30 – 39 år. I november i fjor så denne aldersgruppen i snitt på tv i 148 minutter hver dag. I årets november er tallet gått ned til 103 minutter. Dette er en ganske betydelig nedgang. Det bør påpekes at det er lineær tv-titting det er snakk om. Hvis vi tar med internett og strømmetjenester via tv ser vi at det er omtrnt stabilt.

Den går en vei

Sammenlikner vi med toppåret 2010 så alle over 12 år på tv i 181 minutter, i snitt. Etter dette har det gått gradvis nedover. Det eneste som har holdt tallene oppe, er aldersgruppen 65+ som i november i fjor konsumerte i snitt 255 minutter tv-titting om dagen.

Det som gjør at det er litt annerledes i år er at 65+ gruppen ikke lenger greier å holde snittet opp.

Det som skal til for at folk skal gå til lineær tv, er ført og fremst sport og selvfølgelig hvis det store hendelser. At folk dras mer og mer mot internett og strømming bør være en tankevekker for de tradisjonelle tv-kanalene. Hvis man ikke allerede har begynt å tenke nytt, begynner det å haste veldig.

Les om: