Tvangsoppløsning truer Mamut og Komplett

Tvangsoppløsning truer Mamut og Komplett

Mamut og Komplett må møte i den danske skifteretten. Begge selskapene risikerer tvangsoppløsning dersom de ikke får orden i regnskapene.

De danske avdelingene til Mamut og Komplett er begge under tvangsoppløsning. Den danske Erhvervs- og selskabsstyrelsen bekrefter overfor danske Computer Reseller News opplysningene stemmer, og at årsaken sannsynligvis skyldes manglende eller for sent innsendte regnskaper.

LES KANALBLOGGEN: Se opp for dårlige betalere

Eric Sandtrø, administrerende direktør i Komplett, sier til Computerworld han ikke visste noe om statusen til den danske delen av virksomheten. Danske Komplett Data er drevet av et svensk datterselskap, som inntil i går heller ikke hadde hørt noe om situasjonen.

– Vi har vært i kontakt med revisoren vår i Danmark, men har ikke fått noe svar ennå. Vi tar på oss skylden, uten at vi foreløpig vet hva feilen er, sier han.

Nå må de to selskapene møte i skifteretten, hvor de kan søke om gjenopptakelse av virksomheten. Betingelsene for dette er at virksomheten ikke har vært under tvangsoppløsing i løpet av de fem årene, og at selskapene kan bevise at de har kapital å ta av. Det innebærer at de to selskapene må ha minst 500 000 danske kroner i egenkapital eller at disse pengene reinvesteres.

– Er det kapital nok i danske Komplett til at de kan unngå tvangsoppløsning?

– Vi kan nok gå enda lengre og garantere at vi står bak den danske avdelingen med alle våre selskaper. Danske Komplett har heller aldri brukt penger. De har penger på konto og har de øvrige selskapene i ryggen, sier Sandtrø, som avviser at situasjonen vil ha konsekvenser for selskapets kunder og samarbeidspartnere.

Administrerende direktør Eilert Hanoa i Mamut bekrefter at bakgrunnen for selskapets tvangsoppløsningsstatus er et forsinket årsregnskap som følge av oppkjøpene av Active24 og Stellar Business Software.

– Vi har måttet få på plass bedre rutiner og følge opp konsolideringer med ulike rådgivere. Gjør man oppkjøp i flere land må man også følge opp frister, lover og regler med lokal bistand, sier han.