Twitter-retrett etter blokkeringsblunder

Twitter-retrett etter blokkeringsblunder

Blokkerte brukere kunne følge deg og mase. Ramakvitring reverserte Twitter.

Torsdag startet med at mikrobloggetjenesten og børsyndlingen Twitter annonserte nye retningslinjer for den som blokkerer for en følger av Twitter-kontoen sin. Den blokkerte fikk fortsatt mulighet til å følge kvitringene. Og verre: Fortsatt få mulighet til å sende direktemeldinger.

Det ville artet seg om lag som et besøksforbud der den dømte fikk lov å stå utenfor og se inn gjennom vinduer og åpne dører, og kommentere det hele med megafon.

La seg langflat

Før det var gått et døgn var endringen trukket og selskapet la seg under golvteppet i å beklage, melder nyhetstjenesten til Computerworld .

- Vi har reversert beslutningen etter å ha fått tilbakemelding fra mange brukere. VI ville aldri legge inn en tjenesteendring som førte til at brukerne føler seg mindre trygge hos oss, skriver produktsjef Michael Sippey i en bloggartikkel.

Det er noe av en understatement, til og med etter nordamerikanske forhold.

Ikke bra nok nå, heller

Den gamle retningslinjen fra onsdag, som nå altså gjelder igjen, innebærer en mer effektiv blokkering. Dersom en bruker opplever søppelsendinger eller nettrolling, så ville blokkeringsfunksjonen faktisk være mer effektiv. Den blokkerte fikk ikke lenge følge kontoen, kommunisere med den og ville bli slettet fra alle pekere og kommentarer til den plagete brukeren.

Den foreslåtte endringen fra torsdag skulle egentlig gjøre dette bedre, med blokkering der den blokkerte ikke med en gang oppdaget av blokkering var satt i gang. Den blokkerte ville forsvinne ut av kontaktlister og fra kvitterstrømmen. Men så ble det samtidig åpnet for å se, gjenkvitre og melde direkte til den blokkerte.

I bloggartikkelen innrømmer Sippey at de går tilbake til tastaturet for å designe denne blokkeringen på nytt. Blokkering uten at den som er blokkert får vite om det er fortsatt høyt på funksjonslista.