Twitter i strupen på utviklerne

Twitter i strupen på utviklerne

Twitter har strenge krav til tredjeparts-utviklere som skal lage klientapplikasjoner. Det får utviklerne til å rase.

Utviklere arbeider med klientapplikasjoner som kopierer Twitter.coms grunnleggende brukerfunksjonaliteter, men selskapet ønsker ikke flere slike programmer på markedet.

Forvirrer brukerne

- Vår massive plattform med brukere, skribenter og bedrifter er en enorm lekeplass for utviklere til å bygge sine egne bedrifter på. Dette gir store muligheter på alle plan, skrev Ryan Sarveri Twitters utviklingsteam i en bloggpost forrige uke.

Han er derimot bekymret over at utviklerne ikke følger Twitters retningslinjer og lager egne versjoner av foreslåtte løsninger.

- Våre brukerundersøkelser viser at forbrukerne blir forvirret av hvordan tredjeparts Twitter-klienter lar brukerne samhandle med kjernefunksjonene til Twitter , fortsetter han.

Jernhånd

Twitter har også nylig oppdatert sine retningslinjer for utviklerne. De går i hovedsak ut på å respektere Twitters funksjonalitet, ta hensyn til personvern og ikke distribuere spam.

- Hvis du er en eksisterende utvikler av kllientprogrammer, kan du fortsette å benytte bruker-basen, men vi vil holde en høy standard for å sikre at du ikke krenker brukernes personvern og at du holder deg til vilkårene, skriver Sarver i bloggen.

Forbannet

Bloggposten har fått flere utviklere til å koke av sinne.

- Twitter fortsetter å komme med fiendtlige og aggressive trekk for å fremmedgjøre tredjepartsutviklerne som faktisk bidro til å skape plattformen som eksisterer i dag, kommenterer en bruker.

- Velkommen til begynnelsen på slutten. Kanskje ikke for Twitter, men for utviklerne, sier en annen.

- Trussel

Ifølge IDG news har Twitter det siste året blitt en konkurrent for noen av sine eksterne utviklere og spenningen har økt de siden Twitter har tatt en mer aktiv rolle i utbyhhingen av nye funksjoner.

- Twitter synes å ha bestemt seg for at utviklerne som en gang var deres allierte nå er en trussel mot selskapets langsiktige planer. Det er en skam, sier Duane Roelands som står bak Twitters klientapplikasjon Quitter. Han hadde planer om å oppdatere tjenesten, men har ombestemt seg.

- I lys av Mr. Sarver kunngjøring, virker det som bortkastet tid, skriver han i en mail til nyhetsbyrået.