Søk i en halv billion Twitter-meldinger

TWITTERHUSET: Twitter sitter på et arkiv bestående av en halv billion Twitter-meldinger. (Foto: Zach Miners, IDGs nyhetstjeneste)

Søk i en halv billion Twitter-meldinger

Forbedret søkemotor vil gi tilgang til hele indeksen og alle meldinger som er tvitret offentlig siden 2006.

I løpet av de nærmeste dagene vil Twitter rulle ut en kraftig forbedring av søkemotoren sin. Dermed kan Twitter-brukere hente fram mange flere meldinger fra Twitter-arkivet enn det som er mulig i dag.

Enorm arkiv

Twitter sitter på et enormt arkiv av meldinger som er samlet opp siden starten i 2006. Men fram til nå har det vært begrenset hvor mange gamle meldinger brukerne har kunnet hente fram fra arkivet.

Søkefunksjonen hos Twitter har lagt størst vekt på å finne fram til de mest populære Twitter-meldingene, spesielt dem som er blitt tvitret videre. Dette har begrenset hvor mange arkiverte meldinger man har vært i stand til å hente fram.

Endringene som er gjort i søkemotoren i senere tid og som legges ut i disse dager, skal fjerne denne begrensningen og gi tilgang til alt som er tvitret offentlig siden 2006.

Twitter har kommet med stadige forbedringer av søkemulighetene, som først ble gjort tilgjengelig i Twitter i 2011. 

I 2012 greide søkemotoren å hente fram meldinger som var opptil sju dager gamle. Den gang var rundt to milliarder meldinger indeksert.

Forbedringer under skallet

Twitter har gjort mange forbedringer under skallet for å få til disse endringene. Nå bruker Twitter en egen pipeline som sørger for batch-prosessering av Twitter-meldinger i stedet for å behandle dem separat.

Ifølge IDGs nyhetstjeneste kan satsingen på forberede søkemuligheter være et middel til å øke Twitters popularitet. Nyrekrutteringen til Twitter har ikke vært så god som ønsket i senere tid, og Twitter slåss hardt mot Facebook og Google om annonsekronene.

Les om:

twitter