Twitter-konto med hvitt hus på kjøpet

LÅNT: Obamas Pressesjef forsikret om at iPhonen i bildet ikke tilhører presidenten. Han bruker nemlig en supersikker Blackberry.

Twitter-konto med hvitt hus på kjøpet

@POTUS har fått over 1,5 millioner følgere på et halvt døgn.

Når den neste presidenten flytter inn i «Det hvite hus» vil han eller hun få med en brukt Twitter-konto på kjøpet - fikse ferdig med flere millioner følgere.

I går kveld lanserte president Obama nemlig en ny Twitter-konto tilhørende den amerikanske presidenten, og som vil kunne brukes av kommende presidenter. Kontoen har fått navnet @POTUS, forkortelsen som gjerne brukes om «President of the United States».

- Kontoen følger med huset, tvitret Obama som svar på et spørsmål fra tidligere president Bill Clinton, som spurte «for en venn». Den tidligere presidentens kone, Hillary Clinton, ønsker som kjent å bli Demokratens presidentkandidat i valget til neste år.

President Obmama startet kontoen med en spøkefull tweet om at han etter seks år endelig fikk lov til å få en egen Twitter-konto.


Obama har også tidligere hatt en Twitter-konto han har brukt i forbindelse med valgkampene, og hans egen konto,@BarackObama, har nesten 60 millioner følgere. 

Ifølge et blogginnlegg fra en ansatt i Det hvite hus vil @POTUS-kontoen kun brukes av presidenten selv, og gi presidenten en ny plattform for å kommunisere direkte med innbyggerne.

Obama brukte kontoen tre ganger i løpet av den første dagen, men klarte likevel å få i overkant av 1,5 millioner følgere på kort tid. Til gjengjeld følger presidenten kun 65 kontoer selv, i hovedsak departementer, politikere og noen universiteter.

twitter