Tynn avtale for norske ThinTech

Tynn avtale for norske ThinTech

Enteo Software inngår intensjonsavtale med den norske distributøren ThinTech.

Den tyske programvareutvikleren Enteo Software, som leverer løsninger for Lifecycle Mangement med hensyn til intelligens, enkelhet, skalerbarhet, sikkerhet og hastighet, har inngått en intensjonsavtale med norske ThinTech, skriver selskapet i en pressemelding.

ThinTech er distributør av programvare til serverbaserte it-løsninger og tynne klienter. Dette innebærer at ThinTech i samarbeid med sine vel 200 systemintegratorer skal selge og implementere alle Enteo Softwares produkter i Norge. Samarbeidsavtalen vil bli inngått i begynnelsen av august, men salget starter allerede nå.

For Enteo Software, som startet sin nordiske virksomhet gjennom et nytt salgskontor i Stockholm i mars i år, innebærer intensjonsavtalen med ThinTech at selskapet nå for alvor etablerer seg i de skandinaviske landene. Dette blir første steg inn på det norske markedet. For ThinTech innebærer avtalen at selskapet nå kan dekke den økende etterspørselen etter programvare til forebygging av flaskehalser i nettverksmiljøer. 

– Vi er i dag leverandør av tredjeparts programvare til serverbaserte it-løsninger, og har 15 000 til 20 000 installasjoner av tynne klienter i Norden. Vi kommer inn i fase to, etter at en bedrift har kjøpt et it-miljø. Ved hjelp av stress- og analysetester finner vi ut hvor flaskehalsene i systemet er og anbefaler løsninger. Gjennom Enteo Software vil vi nå dessuten kunne tilby kontroll over lisensene og arbeide mer forebyggende for å optimere systemene på forhånd, sier administrerende direktør Lars Sandtorv i ThinTech i pressemeldingen

Enteo Softwares produkter er utviklet med en åpen arkitektur for Microsofts operativsystem i C++ og Visual Studio. Produktfamilien omfatter fire hovedprodukter: NetInstall som er infrastrukturen for de øvrige, NetInstall Inventory Option som gir automatisk oversikt over maskin- og programvare i nettverket, NetReflect som er en løsning for fjernvedlikehold og migrasjonsløsningen PC Relocator.

Intensjonsavtalen går ut på å opprette en samarbeidsavtale i begynnelsen av august. Vilkårene for avtalen er allerede fastsatt, men detaljene i forretningsavtalen er ennå ikke helt på plass. Likevel kan ThinTech begynne å selge Enteo Softwares løsninger allerede nå. I august skal selskapet gjennom en ukes opplæring i Enteos produktserie, og det vil bli holdt et kundearrangement i Norge hvor Enteo Software vil vise sine løsninger for ThinTechs kunder og partnere.