Tynn kraftplugg fra Wyse

Tynn kraftplugg fra Wyse

Wyse Technology varsler om storinnrykk av tynnklientsløsninger, samtidig som selskapet lanserer den nye modellen S10.

Las Vegas (Computerword): På Citrix’ årlige gigantkonferanse iForum har også selskapets samarbeidspartnerne store muligheter for å vise seg frem. Wyse Techonolgies, verdens lstørste leverandør av tynnklientsløsninger, er en av disse.

Wyse fokuserer først og fremst på det selskapet kaller thin computing. Dette er et begrep som omfatter både programvare og operativsystemet Wyse Thin OS, i tillegg til selve klienten.

Satser mot øst

Maner sier til Computerworld at Øst-Europa kommer til å være et stort satsingsområde for selskapet fremover. Wyse er for tiden i ferd med å etablere et nytt R&D-senter i Polen.

Dette begrunnes i første rekke med at polsk arbeidskraft på holder et svært høyt nivå hva gjelder tynne klienter og fjernaksess. I tillegg er arbeidskraften atskillig billigere enn i resten av Europa.

-- Vi ser et enormt potensiale for kostnadseffektive klientløsninger i øst-Europa. I tillegg jobber vi med løsninger for både Russland og Kina, sier Maner.

Han innrømmer at det er en stor utfordring for Wyse å etablere seg i verdensdeler der den teknologiske kompetansen og de økonomiske midlene er begrensede. Det er derfor ekstra viktig med gjennomtenkte markedsstrategier.

-- Vår viktigste strategi fremover blir å formidle kunnskap om løsningene gjennom allerede ekisterende kunder. Fornøyde kunder representerer den beste markedsføringen man kan få, sier han.

Han fremhever også spesialarrangementer og god kommunikasjon med lokale medier som viktige verktøy i markedsføringen fremover.

Ny klient i desember

På iForum presenterte Wyse også den nye tynnklientsmodellen som har fått navnet S10. Ifølge Maner skal den nye modellen være markedets raskeste, kraftigste og mest stillegående klient. S10 er spesialdesignet for Citrix Access Suite, og føyer seg inn i rekken av selskapets populære Wyse S-klienter.

Et nøkkelord for denne type klienter er sikkerthet. Klienten i seg selv har ingen lagringskapasitet, og inneholder derfor ingen informasjon. Dermed får et eventuelt tyveri ingen alvorlige konsekvenser for brukeren.

I tillegg kan boksen fjernstyres fra hvor som helst i verden, noe som ifølge Maner vil være svært effektivt med tanke på support- og reparasjonskostnader.

Klienten har riktignok noen klare begrensninger. Den passer definitivt best for brukere med arbeidsoppgaver som krever et fåtalls applikasjoner.

S10 vil være tilgjengelig for salg i desember.