Rekord-interesse for tynne klienter

Rekord-interesse for tynne klienter

På årets ThinPower var det over 700 påmeldte. It-tinget hadde til sammenligning 500 påmeldte.

Distributøren Commaxx arrangerer denne uken ThinPower for niende år på rad. Tidligere ble arrangementet avholdt i Oslo Plaza, men i fjor var det så mange påmeldte at hele konferansen måtte flyttes til Thon Hotell Arena på Lillestrøm.

I år er det påmeldt mer enn 700 sluttkunder og leverandører, hvilket utgjør en økning på 100 personer siden sist. It-tinget hadde til sammenligning i overkant av 500 påmeldte.

LES OGSÅ: Eksplosiv tynn-vekst i Norge

- Det er jo litt rart, i og med av vi er et relativt lite firma, kommenterer administrerende direktør Geir-Rune Dyrseth i Commaxx.

Men et økende fokus på mobilitet og sentralisering har ifølge Dyrseth sørget for stor interesse for tynne klienter og tilhørende programvare. Han understreker samtidig at ThinPower er en kompetansemesse og ikke en salgsmesse. Dette kan være grunnen til at antall påmeldte fortsetter å vokse, til tross for at de største leverandørene som Citrix og VMware har holdt egne konferanser tett opptil ThinPower.

Mange brukere vil vite hvordan produktene fungerer sammen, og utveksle erfaringer, tror Dyrseth.

Solid omsetning

På programmet i år står blant annet foredrag fra ledende representanter fra Citrix, Wyse og VMware, samt Jon Bing. I tillegg holdes en rekke individuelle spor med ulike temaer innen bruk av tynne klienter og virtualisering.

Arrangøren Commaxx har selv opplevd kraftig vekst i det siste. I løpet av to år har distributørens omsetning blitt doblet, til 209 millioner kroner i 2006. Mye skyldes stadig økende interesse for produktene til de tre største leverandørene, henholdsvis nevnte Citrix, Wyse og VMware.

- I tillegg har kursvirksomheten vår gått svært bra, forteller Dyrseth.

Les om:

Tynne Klienter