--Uææh, ikke software

--Uææh, ikke software

Frilansskribent Joakim Førsund som er aktuell med fotballboka"Berg", lar tekniske duppedingser seile sin egen sjø så fort han får spørsmål om software.
-- Jeg har fobi mot software. Derfor har jeg utallige tekniske dingser liggende hjemme som jeg aldri har brukt. Fetteren min jobber med data og lurer meg stadig til å kjøpe nye produkter. Dessverre stilles stort sett alltid krav om en eller annen software, så dingsen legges gjerne bort før jeg engang har rukket å slå den på.

-- Hva gjør du akkurat nå?

-- Jeg er på vei fra jobb i NRK hvor vi lager en serie som handler om Jan Johansen. Vi reiser rundt i hele Norge og intervjuer alle mulige Jan Johansen. For det finnes jo ingen med det navnet her i landet, mener jeg, haha. Nå skal jeg spise litt på Gruneløkka.

-- Hvor mange timer jobber du hver dag?

-- Alt fra en til 15 timer.

-- Din mest moderne tekniske anskaffelse?

-- Det må bli Ipoden. Eller nei, det er forresten egentlig en båndopptaker som kan festes til ipoden for å lage lydopptak når jeg foretar intervjuer. Men i likhet med de fleste andre tekniske duppedingser jeg har anskaffet opp gjennom årene ble den lagt bort. Og du vet jo allerede hvorfor. Uææh, jeg manglet den evinnelige softwaren! Det har hopet seg opp av tekniske dingser produkter hos meg; alt fra cd-brener til printere, dekoder og minidiskspiller. Sistnevnte var helt ny, men er blitt umoderne siden sist jeg tok en titt på den. Hvis ikke produktene funker med en gang ut fra min egen forståelse, gidder jeg ikke. Et annet ord jeg får helt fnatt av er forresten konfigurering. Så hold den type tekniske termer langt unna meg.

-- Hvis du skulle ønske deg en teknisk duppedings som ikke finnes, hva skulle det være?

-- Da ønsker jeg meg et program som kan fikse så intervjuet på båndopptakeren kan printes ut i leseform. Alt er klart og jeg trenger ikke ofre riggingen en tanke. Er det noen der ute som kan tilby noe sånt, så vær vennlig å ta kontakt.

-- Nevn et teknisk irritasjonsmoment i hverdagen

-- At det er blitt nødvendig med tre forskjellige fjernkontroller for å se tv. En kabel her må dras ut og festes der. Jeg blir helt sprø. Ender som regel med at jeg sovner vekk fra det jeg skulle se på tv, rett og slett fordi jeg ikke fikser det tekniske peset jeg ikke forstår noe av og heller ikke gidder sette meg inn i.

-- Hva ville du sagt hvis du møtte Bill Gates?

-- Du, jeg har en sånn mikrofon til ipod som jo i og for seg ikke har noe med Microsoft å gjøre, men får den i hvert fall ikke til å funke. Kan du hjelpe meg nå med en gang? Eller hva med en titt bak tv-en min? Der er det mange rare kabler du kanskje kan rydde litt opp i.

-- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste gang?

-- Harald Eia! Thomas Gjertsen har tendens til å lure alle andre til å kjøpe tekniske greier han ikke gidder skaffe seg selv. Offeret blir gjerne Eia, så han kan nok si litt om det.