Ubegrenset 3G-data

Ubegrenset 3G-data

Den svenske mobiloperatøren 3 har lansert et abonnement som gir fri nedlasting av data over umts-nettet.
For 399 svenske kroner i måneden kan du nå surfe og laste ned så mye data du orker til mobiltelefon eller pc. Og vel å merke, datatrafikken går trådløst over 3s 3G-mobilnett i Sverige.

Den nye tjenesten "3Data Fri" er en alvorlig utfordrer til trådløse internett-soner basert på wlan-teknologi. Riktignok er hastigheten i 3s mobilnett mye laverere, typisk 384 kilobit per sekund mot flere megabit i et wlan. Til gjengjeld dekker 3G, eller umts, mye større arealer enn de trådløse internettsonene.

Gratis internt

Inkludert i abonnementet er et 3G innstikkskort til pc. Det gjør tilbudet svært interessant for alle som er mye på farten med bærbar pc. Etterhvert som 3G-dekningen blir bedre kan brukerne laste ned filer mens de er i bilen eller beveger seg på andre måter, noe som delvis veier opp for den moderate dataoverføringshastigheten.

Svenske 3 lanserte siste uke også flere andre abonnementer som gir oss i Norge grunn til å glede oss til umts-nettene åpner, uavhengig om det blir Netcom, Telenor eller 3 som er først ut her på berget.

"3Jobbet" gir månedspris helt ned i 120 svenske kroner per måned, inkludert 100 minutter telefon- eller videosamtaler. Med "3kontoret" kan du ringe gratis å ringe internt i bedriften for 40 kroner per måned.

Vokser

3 har tidoblet antallet abonnenter i Sverige og Danmark på åtte måneder, og har nå nærmere 200.000 kunder i de to landene til sammen. I både Storbritannia og Italia har antallet abonnenter steget til over en million i løpet av det siste året. Globalt har 3,2 millioner 3G-abonnenter.

I Sverige og Danmark ligger ARPU ( gjennomsnittlig omsetning per bruker) på 364 svenske kroner per måned. En stor del av trafikken er data-trafikk.

-- Våre kunder er aktive mobilbrukere. Samtaler mellom 3s kunder koster ingenting. Vårt positive halvårsresultat indikerer stor datatrafikk og at mange bruker våre unike innholdstjenester, sa Shlomo Liran, skandinavisk 3-sjef, da selskapet la fram resultatene i midten av august.

Siden starten i 2003 har 3 lansert elleve nye mobilmodeller, i tillegg til et innstikkskort til pc.