Begynte med dataspill

Begynte med dataspill

ILDSJELEN: Kristin Kokkersvold er interaksjonsdesigner i Studio Netting, men det var dataspill som tente datainteressen.

- Hva opptar deg mest faglig?

- Brukervennlighet står nok hjertet mitt nærmest. Med en fot i design og en i det tekniske, så synes jeg det er spennende å få de to til å snakke sammen. Samspillet mellom maskin og menneske.

- Hvordan ble du interessert i data?

- Jeg tror det må ha vært dataspill, og en Commodore 64 stod lenge på ønskelista, men det fikk jeg aldri. Men pappa kom hjem med en bærbar, nei en slep-bar 286 uten fargeskjerm en dag. I dag går det fortsatt litt i Nintendo-ting for min del.

- Hva var din første datamaskin?

- Det har vært pappas pc og etter hvert kjæresten sin som har vært tilgangen.

- Åpent eller proprietært?

- Jeg foretrekker jo åpen programvare, men jeg er ikke religiøs i forhold til det. Men jeg jobber jo mest med åpen programvare selv, og tror jo på tankegangen bak og at man får bedre resultat med flere testere, bidragsytere og mange som kan kvalitetsteste koden. Pluss at det ofte oppstår en veldig god kultur, en delingskultur rundt åpen programvare, at man får et nettverk. Det er et positivt bidrag i bransjen.

- Har du en favorittdings?

- Det er vel ikke noen teknologidings jeg ikke klarer meg uten, men jeg må si at det er Macbook Pro-en. Man blir veldig glad i den når man først får den.

- Hva er det mest spennende på teknologifronten akkurat nå?

- Det er så mye som er spennende, det skjer jo mye og webben beveger seg veldig fort. Akkurat nå så er jeg opptatt av web-typografi, som blir et tema.

- Hvis du var it-minister i Norge, hva ville din første handling vært?

- Jeg tror jeg ville tatt en prat med kunnskapsministeren og fått mer it inn i skolen. Man ser jo at det ikke er nok realfagskompetanse, og mange som velger bort matte tidlig, for eksempel. Matte er utrolig viktig når man jobber med teknologi.

ILDSJELEN

NAVN: Kristin Kokkersvold

FIRMA: Studio Netting

DND MEDLEM SIDEN: Ca 2006.

Les om:

Ukas Ildsjel