Lærer kidsa koding

Lærer kidsa koding

ILDSJELEN: Simen Sommerfeldt, rådgiver og teknologisjef i Bouvet, er Apple-fan og opptatt av at kidsa skal lære seg å programmere.

- Hva opptar deg mest faglig?

- Nå er det tingenes internett og kundereisen. Jeg tror det ikke kommer like fort inn i forbrukermarkedet som mange tror. Men Apple Homekit er noe som kan få det til å løsne.

- Hvordan ble du interessert i data?

- Da var jeg ganske liten, kanskje 11-12 år. Jeg hadde en slektning som jobbet med data. Han tok meg med på jobben og viste meg rundt. Det synes jeg var spennende.

- Hva var din første datamaskin?

- Det var en Commodore 64. Den måtte jeg selge for å få råd til pc da jeg skulle studere. Men jeg har en emulator på Mac-en, og jeg bruker noen ganger C64-fonten når jeg har Lær Kidsa Koding-presentasjoner.

- Åpent eller proprietært?

- Det er et vanskelig spørsmål. Veldig mye av det spennende som skjer innen high-performance computing skjer innen open source, og det sprer seg overalt. Men hva jeg foretrekker, det er avhengig av bruksformål.

- Har du en favoritt dings?

- Det er selvfølgelig mobilen. En Iphone 5S som jeg er fornøyd med. Jeg er veldig glad i støttetingene som finnes på Mac-plattformen, og veldig fornøyd med Apple-universet.

- Hva er det mest spennende på teknologifronten akkurat nå?

- Det med tingenes internett tror jeg vil få en raskere utbredelse i bedriftsmarkedet, for der er det bedre vilkår. Der er det ikke like avhengig av samordningen som det er i privatmarkedet. Jeg tror det kan være mye å hente med tingenes internett for bedrifter.

- Hvis du var it-minister i Norge, hva ville vært din første handling?

- Jeg vill sørge for at barna lærte programmering i skolen. Bortsett fra det ville jeg sett litt på hvordan de møter offentlig it i gov.uk, det er spennende hva de gjør der. De har oppnådd utrolig mye, imponerende greier.

NAVN: Simen Sommerfeldt

FIRMA: Bouvet

DND MEDLEM SIDEN: Ca. 2005, styremedlem siden 2011

Les om:

Ukas Ildsjel