Mennesker, prosjekt og HR

Mennesker, prosjekt og HR

ILDSJELEN: Rolf Nævra er daglig leder i Magellan Consulting og er mer opptatt av mennesker enn bokser.

NAVN: Rolf Nævra

FIRMA: Magellan Consulting

DND MEDLEM SIDEN: 90-tallet

- Hva opptar deg mest faglig?

- Jeg jobber jo med rekruttering, så jeg er mest opptatt av HR og administrasjon. Jeg er ikke like opptatt av bokser, kabling og hardware og det som lyser og blinker. Jeg er mer opptatt av mennesker, prosjekt og organisasjon. Det synes jeg er mest interessant. Jeg har vært med å starte en egen faggruppe gruppe i DND, Faggruppe for HR og organisasjon, med fokus på menneskene og softskills i it-bransjen.

- Jeg savner litt mer informasjon om det i fagpressen. De burde kanskje følge de store prosjektene, se hva som går bra, satsingsområder og en litt bredere tilnærming til det.

- Hvordan ble du interessert i data?

- Jeg er egentlig siviløkonom, og var økonomisjef i Buskerud fylkeskommune, og fikk ansvaret for it. Jeg var med å starte Da Vinci, med fokus på uavhengig rådgivning i grenseland mellom it og forretning. Det handlet om bistand i valgprosesser og anskaffelse. Jeg ble bitt av rekrutteringsbasillen etter et oppdrag i Manpower, og det har jeg fortsatt med.

- Hva var din første datamaskin?

- Da jeg ble kjent med it, så var det mye stormaskinmiljøer, med terminaler og servere fra Norsk Data. Det var vel første gangen jeg brukte it med større omfang. Min første datamaskin var vel en Victor PC, jeg husker den grønne og svarte skjermen.

- Åpent eller proprietært?

- Jeg foretrekker det som funker, til en hver tid. Funker Open Source, så er det supert. Men det må funke med andre løsninger. Nettsidene våre kjører på Open Source, for eksempel.

- Har du en favorittdings?

- Det er mobilen, og så blir jeg stadig mer avhengig av Ipad-en, som jeg drar med meg mer og mer. Men jeg er ikke like opptatt av hardware som mange andre.

- Hva er det mest spennende på teknologifronten akkurat nå?

- Det er så mye, at det er vanskelig å skille ut en enkelt ting nå på sparket.

- Hvis du var it-minister i Norge, hva ville vært din første handling?

- Som en av de første handlingene ville jeg gått løs på it-helse og forsøkt å få til bedre effektivisering og samhandling. Og lært av Altinn og Brønnøysundregistrene. Altinn er fantastisk, mens helsesektoren ligger milevis etter. Det lages for mange løsninger som skal løse de samme utfordringene. Dette er sløsing med ressurser og dårlig for pasientene. It-helse er viktig, det er kostbart og potensialet er enormt, men det virker som det er manglende beslutningsevne og dårlig koordinering. Det er mange kokker som får lov å lage mye søl.

Les om:

Ukas Ildsjel