Selvlært apputvikler

Selvlært apputvikler

UKAS ILDSJEL: Kenneth Bekkemellem er NITH-student på siste året og app-utvikler med eget selskap.

- Hva opptar deg mest faglig?

- Jeg er mest interessert i web- og vanlig utvikling, spesielt app-utvikling. Det er jeg foretrekker å gjøre, men jeg liker også å ha kontakt med kundene.

- Hvordan ble du interessert i data?

- Jeg har alltid vært nysgjerrig på utvikling, og endte opp med å klunke litt med det selv på siden. Jeg har lært meg litt utvikling selv, og vil fortsette med det.

- Hva var din første datamaskin?

- Faren min jobbet i Infocare, og vi fikk pc-er veldig tidlig. Jeg var vel fire-fem år da vi fikk den første hjemme. Det var DOS på den, og jeg husker jeg og en kompis brukte en del tid på å spille Sid Meiers Civilization.

- Åpent eller proprietært?

- Vi bruker veldig mye open source, for vi synes det er best. Vi foretrekker det, og jeg synes det er veldig fint når vi lager noe på open source, og at noen andre synes det er nyttig og videreutvikler det. Det et mener jeg er den beste måten å utvikle på. Det er jo informasjonsdeling.

- Har du en favorittdings?

- Det må jo bli mobiltelefon eller pc. Jeg har ikke noen spesiell teknologisk duppeditt, men det må nesten bli mobilen. Den er alltid med.

- Hva er det mest spennende på teknologifronten akkurat nå?

- Jeg følger mye med på Occulus Rift, og den nye måten å integrere spill og pc på. Det synes jeg er veldig spennende, spesielt om det blir så bra som de vil ha det til. Jeg har ikke hatt råd til å kjøpe en selv enda, men skal skaffe når jeg kan.

- Hvis du var it-minister i Norge, hva ville vært din første handling?

- Hvis jeg ble it-Minister for en dag ville jeg fått inn mer it i skolen. Litt grundig opplæring, som «Lær Kidsa Koding». Et fag med sånt innhold ville vært veldig lurt å ha for neste generasjon. Det blir jo bare mer og mer teknologi, så det er gunstig at alle kan lære å bruke pc så tidlig som mulig. Selv hadde vi «lær å skrive i Word» i fjerde eller femteklassen. Jeg tror skoleelevene kan ha godt av å lære litt utvikling, det kunne løftet teknologiforståelsen, og kanskje føre til at flere ville blitt interessert i faget.

UKENS ILDSJEL

Navn: Kenneth Bekkemellem

Firma: NITH-student og gründer i Apera

DND medlem siden: 2012

Les om:

Ukas Ildsjel