- Fornøyde it-brukere kan forandre verden!

- Fornøyde it-brukere kan forandre verden!

UKAS NYKOMMER: Konsulentselskapet Like IT tilbyr et alternativ til de store infrastruktur-spesialistene i Norge.

- Hva heter dere?

- Like IT AS.

- Hva gjør dere?

- Vi bistår kunder i krevende prosjekter relatert til virtualisering, nettverk og lagring basert på de mest brukte teknologiene som for eksempel Microsoft, Citrix, Vmware og Cisco.

- Hvor mange ansatte er dere?

- Seks stykker.

- Hvor holder dere til?

- Oslo, Trondheim og Vinstra.

- Hvordan skal dere forandre verden?

- Målet vårt er å bistå it-avdelingene med spisskompetanse slik at de kan fokusere på å gi sine brukere nødvendig fleksibilitet, sikkerhet og driftsstabilitet. Det skal gi tilfredse ansatte som igjen skaper fornøyde kunder av våre kunder. Fornøyde it-brukere kan definitivt forandre verden!

- Hvorfor er dere bedre enn alle andre?

- Tre Like it-ansatte har rikelig med gründer-erfaring fra tidligere. Den erfaringen kombinert med at vi fortsatt er unge, sultne og har et stort kontaktnett gjør at vi klarer å plukke ut det beste laget. Og det beste laget vinner alltid til slutt.

- Hvilket operativsystem eller plattform skal kundene bruke?

- Vi bidrar i store prosjekter i det norske markedet. I store miljøer er det fortsatt rasjonelt med standardisering og velprøvd teknologi. Microsoft er oftest operativsystemet, mens vi på virtualisering også tilbyr spesialister innen både Citrix og Vmware.

- Hva er det vanskeligste valget dere har tatt?

- Det var faktisk noe så merkelig som å si nei til en kunde. Kunden ønsket bistand fra Like IT til et oppgraderingsprosjekt, men fordi vi anså det som urealistisk å gjennomføre i henhold til rammer knyttet til fremdrift, ressursbruk og økonomi så valgte vi å takke nei i stedet for å risikere et prosjekt som kunne medført problemer for både oss og kunden.

- Hva håper dere å få til, på lang sikt?

- Du har en tre-fire store konsulentselskaper innen it-infrastruktur. Vi synes markedet fortjener gode alternativer til dem og har som mål å bli et reelt alternativ som leverandør av infrastruktur-spesialister til store selskaper innen både privat- og offentlig sektor. Om tre år har vi som mål å være ca. 50 konsulenter fordelt på flere byer i Norge.

- Hvem ville du helst ansatt, hvis du hadde fritt valg i hele verden?

- Feilansattelser er dyrt. Vi har strenge krav til både faglig kompetanse og personlige egenskaper. Valget faller på Morten Lange, Lars Horntvedt, Hampus Klingenberg, Odd Sandbu og Jon Hermando Overland. Når jeg finner flere som de så ansetter jeg umiddelbart!

Ukas nykommer

Hver uke stiller vi noen lette og noen vanskelige spørsmål til sjefen i et nytt teknologiselskap. Tips oss gjerne om interessante nykommere i bransjen!

Ukas Nykommer