Balanserer drift og nye prosjekter

Balanserer drift og nye prosjekter

IT-SJEFEN: Erik Jahre i Veolia Miljø jobber med å stabilisere it-driften.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- Det er å balansere gjennomføring av prosjekter med å holde stabil drift. Vi har mange spennende prosjekter på infrastruktur og forretningssiden foran oss. Det viktigste prosjektet akkurat nå er oppgradering av SAP til versjon 6, og deretter skal vi i gang med et spennende mobilitetsprosjekt som vi har store forventninger til.

- Hva er du mest fornøyd med at du har fått til i bedriften din?

- Helheten av det vi har fått til de siste to årene! Vi har endret på "nesten alt", og vi har vært gjennom en spennende reise. Blant annet har vi fornyet infrastrukturen med nytt datasenter, virtualisert servermiljøet, oppgradert det sentrale Citrix-miljøet, implementert nytt Active Directory, og stabilisert SAP 4.7. Tidligere hadde vi outsourcet SAP Application Management. Det har vi nå insourcet. Derimot har vi outsourcet driften av SAP. Dette skiftet har vært en stor suksess for oss.

- Hvordan stiller du deg til Cloud Computing?

- Vi er åpne for det. Vi har kjøpt tjenester i skyen i mange år. Blant annet har vi en fakturaflytløsning for innkommende fakturaer, og vår internettløsning er levert på denne måten.

- Hvor mye fri programvare bruker dere?

- Internettløsningen vår er basert på Open Source, men for oss er dette fortsatt litt nytt.

- Hva er it-sjefens viktigste oppgave slik du ser det?

- Forretningsfokus er det viktigste. Vi skal bidra til forretningsutviklingen samtidig som vi fokuserer på å ha stabil drift. It-avdelingen må hele tiden jobbe med forretningsforståelsen. Alt vi gjør må ha en verdi for vår forretningsdrift, og det må vi ha med oss i alle våre beslutninger og prioriteringer.

- Hvem rapporterer du til?

- Direktør for jus og næringspolitikk.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste gang?

- Det skal Bjørge Kraft i G4S.

Hvem: Erik Jahre

Hvor: Veolia Miljø

Antall ansatte: 1.200, 12 ansatte på it-avdelingen

It-budsjett: Vil ikke oppgi

Les om:

Ukens It-sjef