Billig it, billig mote

Billig it, billig mote

IT-SJEFEN: It-løsningene henger tett sammen med prisen på moteklær, mener it-sjefen i Kappahl.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- Vi er et moderforetak som er i kraftig vekst akkurat nå. Vi blir mange butikker, og vi må passe på å være godt rustet for denne ekspansjonen. Vi må også være forbredt på at vi kjøper opp andre foretak, og må ha systemer som klarer overgangene.

- Hva foretrekker du, Microsoft eller Linux?

- For å si det sånn: Det er ikke et viktig spørsmål for oss. Vi tar det som passer oss. Vår it skal preges av sunn fornuft. Vi skal passe på at våre kunder skal kunne bruke det, om det så er Linux eller Windows. Men det er Linux vi bruker mest. Det er en del av sunn fornuft.

- Outsourcing, plage eller saliggjørende?

- Det meste ligger internt hos oss, mens det ute i butikkene ligger hos tredjeparter. Det er en miks som vi reviderer hele tiden. Det er selvsagt best med en miks, men man kan ikke bestemme seg for å bare gå én vei. For eksempel tilsier konjunkturen nå at outsourcing er veldig fordelaktig.

- Hva bruker du mest tid på i jobben?

- Vi har satt en ambisjon om å bli best i bransjen, og vi har en plan for å klare det. Det handler om å gjøre en god jobb, og minske kostnadene for Kappahl. Dette kobler vi rett opp mot kundene, ettersom lave kostnader gjør at folk kan kjøpe moteklær til lave priser. Mange har en it-avdeling som lever sitt eget liv. Generelt kan jeg si at 80 prosent av jobben består av lette ting, som support, mens 20 prosent handler om hvordan vi kan skape en forskjell. Det er disse 20 prosentene jeg legger mest vekt på.

- Har dere spesielle regler for bruk av Facebook og andre nettsamfunn?

- Ja, men jeg kan ikke fortelle deg nøyaktig hvordan de ser ut. Før jobbet jeg i Volvo, og der var det mye strengere regler. I Kappahl må man jo overvåke markedet, og derfor er det en mye mer sjenerøs nettpolitikk.

- Hva bruker dere mest penger på i år?

- Viktige, strategiske satsninger, så vi skal bli best i bransjen. Jeg vet hva vi skal gjøre, men jeg kan ikke si det! Dette handler som sagt om ekspansjon, og det krever resurser. Vi skal inn i nye land og nye markeder. Dette får stort fokus.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste uke?

- Det må bli Jørn Bugodt, it-sjef i Sparebank 1 Telemark Grenland.

Les om:

Ukens It-sjef