Bindeleddet mellom skipene

Bindeleddet mellom skipene

It-direktør Fritz Ekløff i BW Offshore må sørge for at systemene fungerer både på kontoret i Oslo og via satelitt fra et skip i det indiske hav.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- Å være innovativ og fremtidsrettet, kombinert med stabilitet og brukervennlighet. Vi kan ikke lage nye ting hele tida, da finner brukerne aldri ro. Vi kjøpte nylig et selskap som heter Prosafe Production. Da ble plutselig selskapet dobbelt så stort, samtidig som vi fikk mange flere brukere i Asia, blant annet 250 i Singapore. Da blir det en utfordring at vi blir enda mer globale enn vi har vært. Vi finnes fra New Zealand i øst til Mexico i vest, og har 16 flytende enheter. Det er veldig komplisert. Vi er en teknologibedrift som ligger i front, da må vi på it-siden være det samme.

- Hva er du mest fornøyd med at du har fått til i bedriften din?

- Vi var blant de første til å ta i bruk Office Communicator og Lync. Det å være såpass globale og likevel ha en effektiv kommunikasjonsstruktur som fungerer bra, er jeg fornøyd med. At folk lett kan snakke sammen, det er en nøkkelfaktor i et selskap som vårt.

- Hvordan stiller du deg til Cloud Computing?

- Vi er ikke der på ERP. Men på online backup og sånt, så er vi der. Vi har ikke lagt noen av våre hovedsystemer i skyen ennå. Men det er den veien vi kommer til å gå, det er jeg rimelig sikker på. Det viktigste blir å ha god infrastruktur. Vi har jo 16 båter over hele verden. De bruker satelittkommunikasjon på 512 kilobit. Det er nok mindre enn du har hjemme. Så om systemene funker bra i Oslo, er det likevel ikke sikkert det fungerer over en satelittlink til et skip på havet.

- Hvor mye fri programvare bruker dere?

- Svært lite. vi har stort sett standardisert på Microsoft.

- Hva er it-sjefens viktigste oppgave, slik du ser det?

- Å tenke helhet. Å bygge og holde kompetanse. Og at systemene passer med bedriften. Det hjelper ikke å ha kjempetøffe it-systemer hvis det ikke passer for bedriften.

- Hvem rapporterer du til?

- Jeg har alltid rapportert til administrerende direktør, men fra i sommer rapporterer jeg til finansdirektøren. Jeg sitter i den utvidede ledergruppa.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste gang?

- Jan Reikdal i Sevan Marine.

Hvem: Fritz Ekløff

Hvor: BW Offshore (Tidligere Bergesen Worldwide Offshore)

Antall ansatte: 1.900, hvorav 1.300 er it-brukere.

It-budsjett: 70.000.000 kroner

Les om:

Ukens It-sjef