Blander it og økonomi

Blander it og økonomi

IT-SJEFEN: Trond Solli-Sæther i Dyvi er både it-sjef og økonomiarbeider. Da er det greit å outsource litt.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- På it-siden er det implementering av nye erp-systemer. Vi har også noen utfordringer i vedlikeholdet i selskapet.

- Hva foretrekker du, Microsoft eller Linux?

- Jeg må nok si Microsoft. Linux-baserte systemer har jeg aldri hatt. Vi prøver å kjøre så mye standarder som mulig, og har ikke tid eller resurser til å kjøre Linux nå.

- Outsourcing, plage eller saliggjørende?

- Vi outsourcet til Telecomputing for seks år siden. Det er utfordringer i alle retninger uansett hva man gjør, men for oss tror jeg outsourcing har vært veldig bra. Vi er et lite selskap, og nå har vi fått kontroll over en del bakenforliggende ting, som sikkertskopiering, virus og alt som har med sikkerhet å gjøre.

- Hva bruker du mest tid på i jobben?

- Jeg er en altmuligmann, og er ikke bare it-sjef, men jobber også innenfor økonomi. På it-siden bruker jeg vel mest tid på å finne de systemene som er best tilpasset oss, og på å sørge for at it fungerer på den måten den skal.

- Har dere spesielle regler for bruk av Facebook og andre nettsamfunn?

- Vi har ingen regler for det. Jeg har følelsen av at det ikke er en stor utfordring. I og med at vi er så få ansatte har jeg en viss kontroll, uten at jeg har sett så veldig nøye på det.

- Hva bruker dere mest penger på i år?

- I 2009 vil oppgraderingen av erp-systemet koste en del penger. Så skal vi endre vedlikeholdssystemet for den maritime siden, og det vil også koste mye penger. I tillegg til disse store prosjektene, kommer de vanlige driftskostnadene.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste uke?

- Det kan Petter Jensen i V Ships gjøre.

Les om: