Drifter selv - sparer penger

Drifter selv - sparer penger

IT-SJEFEN: Fersk it-sjef i RS Platou, Rune Hope, bruker arbeidsdagen til å venne seg til insourcing og shipping.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- Jeg er ny i jobben, begynte første oktober, så jeg må lære meg både bransjen, prosessene og rutinene internt. Jeg er oppe og går, men det er alltids noe å lære. Før jobbet jeg et sted hvor vi outsourcet all drift, her foregår all drift internt.

- Hva foretrekker du, Microsoft eller Linux?

- Da må jeg nok si Microsoft. Erfaringsmessig er et homogent miljø viktig. Vi holder oss tro til det for å holde kostnadene og antall årsverk på et lavt nivå.

- Outsourcing, plage eller saliggjørende?

- Oi. Det er nok både og. Grunnen til at man outsourcer er som regel for å utnytte stordriftsfordeler, men jeg ser at her, hvor vi drifter alt selv, får man et eierskap til selve driften som er unik. Det risikerer man å miste ved å outsource. Når du outsourcer er du avhengig av å gjøre det til noen som virkelig brenner for løsningen din og at noen i bedriften virkelig brenner for å holde den i live og følge den opp med rutiner og alt. Det er positive og negative ting ved begge deler, men her i Platou har man klart å holde kostnadene nede ved å drifte ting selv.

- Hva bruker du mest tid på i jobben?

- Foreløpig er det å lære, og å sette meg inn i de nye prosessene. Men prosjekter er vel det som kommer til å ta mest tid, rundt 70 prosent prosjekter og 30 prosent oppfølging av rutiner og prosesser. It-bransjen består av endring. Det kommer nye ting hele tiden, så det er naturlig at mye av tiden går med til dette.

- Har dere spesielle regler for bruk av Facebook og andre nettsamfunn?

- Nei. Dette firmaet består av skipsmeglere, så hvis de prioriterer å bruke tiden til Facebook, vil vi ikke tjene penger. Derfor begrenser den typen bruk av internett seg selv. Jeg regner med at de ansatte disponerer tiden fornuftig selv.

- Hva bruker dere mest penger på i år?

- Nå har jeg akkurat kjøpt en ny databaserserver til hele meglersystemet vårt. Det er kraftige varer som kjører på en Oracle-løsning. Egentlig er nok ikke serveren den største kostnaden. Den største kostnaden blir å få systemet opp på ny versjon som rulles ut i 2009 og som har vært planlagt siden før jeg ble ansatt.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste uke?

- Det blir Jostein Viken i gamlejobben Acta. Det blir spennende å se hvordan det går der etter at jeg sluttet som sjef.

Les om:

Ukens It-sjef