Forbereder nytt konsern

Forbereder nytt konsern

IT-SJEFEN: Når fire mediehus skal bli ett, krever det store forberedelser på it-siden. Geir Garø, it-direktør i Aftenposten, spiller en nøkkelrolle.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- Det er to ting: Kostnadskutt, og dette med Media Norge (planlagt sammenslåing av Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen, Stavanger Aftenblad og Finn.no, red. anm.). Vi må forbrede oss på hvordan vi skal få det til, og hva vi må gjøre. Det er mange ting som skal falle på plass.

- Hva foretrekker du, Microsoft eller Linux?

- Jeg har ikke noe spesielt forhold til noen av delene. Vi bruker stort sett Microsoft-produkter her. Noen bruker også Mac. Linux bruker vi på de større produksjonsriggene. På klientsiden er det bare Microsoft-programvare.

- Outsourcing, plage eller saliggjørende?

- Vi selger tjenester til hele Schibsted-konsernet, så jeg håper jo at mange vil outsource til oss! Men det er jo en betraktning om hva som er fornuftig. Man kan sette ut det man ikke trenger å ha kontroll på selv. Vi har gått en annen vei for å sikre at vi kan beholde enkelte tjenester, nemlig ved å selge tjenestene til så mange at vi får en kritisk masse.

- Hva bruker du mest tid på i jobben?

- Akkurat nå er det kostnadsbesparelser og Media Norge-arbeidet. Vi har en veldig god og stabil plattform som vi grunnla for mange år tilbake, så heldigvis bruker vi ikke så mye tid på vanlig drift. Mer på utvikling og endring.

- Har dere spesielle regler for bruk av Facebook og andre nettsamfunn?

- Hos oss er det veldig mange som må bruke slikt, både til journalistisk arbeid og for å henge med. Så vi har ingen policy for det. Og snart skal vi få Office Communications Server, for å lettere få en sikker kommunikasjon innenfor Schibsted.

- Hva bruker dere mest penger på i år?

- Vi er helt i slutten av arbeidet med et nytt opplagssystem. Det går på lufta om en ukes tid, og det er vi kjempespente på. Det har vi brukt mye penger på. Snart skal vi i gang med å bytte annonsesystem.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste uke?

- Lill Erlandsen i Mediahuset Stavanger Aftenblad har ikke fått prøvd seg ennå!

Ukens it-sjef

Hvem: Geir Garø

Hvor: Aftenposten

Hva: Avis

Antall ansatte: 800, 66 i it-avdelingen som betjener 2300 i Schibsted-konsernet

Omsetning: 2,5 milliarder i hele Aftenposten-konsernet

Les om:

Ukens It-sjef