Han tjener penger på nettinnhold

Han tjener penger på nettinnhold

IT-SJEFEN: Kjell Breimo i Gyldendal Rettsdata greier å få folk til å betale for innhold på web.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- Akkurat nå jobber vi mye med utskifting av gamle systemer som har nådd toppen, noe som medfører veldig mye drift og support. Det gjelder mest publiseringssystemene mot nett. Vi har en veldig stor juridisk base og har et eget publiseringssystem. Vi utvikler selv, og vi ønsker å få ned tiden vi bruker på drift og support, slik at vi kan bruke mer tid på å utvikle selv. Selv om online-innhold er det vi driver med har vi ikke satt ordentlig fokus på smarttelefoner og nettbrett, selv om våre nettløsninger fungerer fint på begge deler. Vi får på plass vår første app før jul, men det meste av innholdet formidles på nettet. Vårt produkt er norske lover med kommentarer, forskifter, rettsavgjørelser og et stort antall andre juridiske kilder, systematisert, med en abonnementsløsning for advokater og jurister.

- Hva er du mest fornøyd med at du har fått til i bedriften din?

- At vi utvikler det aller meste av it-løsninger vi bruker selv. Vi bruker .Net-plattformen og skriver våre applikasjoner helt fra bunnen av. På denne måten får vi det vi vil, og oppdager vi noen feil har vi kompetanse til å fikse det med en gang. Vi kan også gi rask respons på kundenes tekniske spørsmål. Fremover ønsker vi i tillegg å bruke mer eksterne konsulenter som jobber på prosjekter for oss, så tar vi over driften og videreutviklingen internt.

- Hvordan stiller du deg til Cloud Computing?

- Jeg synes det er interessant, men har ikke tatt det i bruk. Jeg kan ikke helt se hvordan vi kan gå over til Cloud Computing akkurat nå.

- Hvor mye fri programvare bruker dere?

- Egentlig ganske liten. Vi bruker for det meste Microsoft-programvare.

- Hva er it-sjefens viktigste oppgave, slik du ser det?

- Å være oppdatert på nyheter og teknologi. Man må heller ikke være redd for at folk på it-avdelingen får delegert ansvar. For meg har dette vært viktig fordi jeg er utvikler samtidig som jeg er it-sjef.

- Hvem rapporterer du til?

- Jeg rapporter til forlagssjefen i Gydendal Rettsdata.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste gang?

- Håvard Rye, it-direktøren for Gyldendal Norsk Forlag.

It-sjefen

Navn: Kjell Breimo

Hvor: Gyldendal Rettsdata

Ansatte: Gyldendal rundt 250, avdelingen Rettsdata rundt 40

It-ansatte: Vi fire ansatte pluss eksterne konsulenter

Budsjett: Vil ikke oppgi

Les om:

Ukens It-sjef