Hard kamp om kompetansen

Hard kamp om kompetansen

IT-SJEFEN: Rekruttering er den største utfordringen for Alf-Kristian Heistad, account director i Fujitsu-Siemens.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- Den største utfordringen er nok konkurransesituasjonen i it-bransjen. Det er vanskelig å få tilgang til ressurser, og da spesielt tunge, tekniske ressurser.

- Hva foretrekker du, Microsoft eller Linux?

- Det er Microsoft. Jeg har ikke brukt noe særlig Linux selv, da jeg ikke er noen veldig teknisk person. Men jeg har ledet en divisjon som drev med utvikling på Linux.

- Outsourcing, plage eller saliggjørende?

- Det er vel både og. Noen velger å satse på outsourcing av hele divisjoner, mens andre i it-bransjen gjør det mer stykkevis og delt ved å outsource seksjoner fremfor avdelinger. Alt har sine fordeler og utfordringer.

- Hva bruker du mest tid på i jobben?

- Jeg bruker nok mest tid på kundeutvikling og oppfølging av interne team.

- Hva bruker dere mest penger på i år?

- Vi bruker mest penger på ansatte og store kundearrangementer. Vi ansetter mange mennesker i løpet av et år, og har kontinuerlig ansettelsesprosesser gående på forskjellige nivåer. Turnoveren er relativt høy fordi det er en utfordring å få tak i kvalifisert kompetanse. konkurrentene stjeler fra hverandre.

- Hvordan blir it-brukt strategisk hos dere?

- Først og fremst gjennom understøtting av de forskjellige prosessene våre. Det meste hos oss går via SAP, som er tungt å implementere, men nyttig i bruk.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste gang?

- Det skal it-direktøren i Orkla, Johnny Welle.

Les om:

Ukens It-sjef