- It er ikke veldig grønt

- It er ikke veldig grønt

IT-SJEFEN: Tori Fredriksen i SG Finans fører kontroll med avtalene i SG Finans. Hun er avhengig av Microsoft og ferdig med Stieg Larsson.

- Hva bruker du mesteparten av arbeidstiden din på?

- Administrasjon. Det blir mye leverandørstyring, kjøp av nye tjenester og avtalehåndtering, samt generell it-økonomi med oppfølging av budsjetter og prosjekter. Jeg har ansvar for vårt prosjektkontor.

- Hva foretrekker du; Windows, Mac eller Linux?

- Windows. Det er det eneste jeg har prøvd. Men på den annen siden har vi heller ikke noe valg på min arbeidsplass.

- Finnes det et kontorliv uten MS Office?

- Det gjør det nok. Men avhengigheten av Microsoft er stor. Vi har ingen aktiviter som går på at vi skal komme oss bort fra det.

- Hva slags regler har dere for bruk av Facebook og andre nettsamfunn?

- Vi har en datadisiplin-erklæring om ikke å bruke tid og utstyr til private formål. Vi har ingen egne restriksjoner på dette, men det har vært et diskusjonstema på ledermøter å skjerpe reglene.

- Bør teknologer bestemme teknologi-investeringer?

- Det spørs hvor grensen går. Dreier det seg om nivåer under applikasjon, som operativystem og database, bør dette håndteres av it-ledelsen. Vi må sørge for at det blir levert i henhold til de avtalene vi har. Men når det gjelder løsninger som møter sluttbrukeren, er ledelsen definitivt med. I vår nye governance-modell er også toppledelsen engasjert, selv administrende direktør sitter i en overordnet programvare-gruppe.

- Grønn it - bare hype eller et snev av virkelighet?

- Jeg tror ikke det er en hype. Men det blir helst på samme nivå som hjemme; at man gjør litt i det små, som å begrense utskriftene. Dette er en enorm konsumentindustri med en rullering på utstyr som er ekstremt høy. Det er jo veldig på kant med ideen om mindre forbruk. Men å tilrettelegge for applikasjoner som begrenser reising er en bra ting.

- Hva er din favorittprogramvare som ikke er jobbrelatert?

- Ikke noe spesielt. Jeg googler mye.

- Siste bok du leste?

- Den siste i Stig Larsson-trilogien . Ikke spesielt bra, men jeg måtte jo gjennom den.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste uke?

- Catherine Janson i Da Vinci Consulting.

Les om: