It-sjefen som gjør det meste

It-sjefen som gjør det meste

IT-SJEFEN: Are Nyeng må mekke servere og fungere som support.

- Hva er den viktigste utfordringen din i jobben akkurat nå?

- For det første er vi i anskaffelsen av BAS (Brukeradministrativt system) i tilknytning til Feide. Vi er også spente på hva som skjer med vertskommuneavtalen vi har med Trondheim, som gir oss mulighet til å kjøpe tjenester fra dem. De er i ferd med å sende ut kravspek til nye leverandører på drift, og det er litt usikkerhet i Trondheim om tildeling av avtalen. I tillegg har vi hatt en skikkelig ryddesjau på serverrommet i overgang fra fysiske til virtuelle servere.

- Hva foretrekker du, Microsoft eller Linux?

- Vi foretrekker Microsoft. Har man først valgt Microsoft, er man nesten nødt til å fortsette. Vi har mange programmer som avhenger av Microsoft. Vi har en ungdomsskole som til nå har kjørt Linux, men også de skal over på Microsoft.

- Outsourcing, plage eller saliggjørende?

- I og med at vi har en vertskommuneavtale, ligger det i bunnen at vi ønsker å kjøpe tjenester fra Trondheim kommune. Det innebærer igjen at Klæbu ønsker å outsource deler eller hele driften. Vi er egentlig tre ansatte i it-avdelingen, men den ene er webredaktør i nærmest full stilling, og en annen har ansvar for en del andre tjenester. I praksis er det bare it-sjefen som går på 100 prosent stilling. Så vi er avhengig av konsulenttjenester på en del ting.

- Hva bruker du mest tid på i jobben?

- Vi har en liten driftsorganisasjon, så it-sjefen blir brukt til alt fra bestilling, planlegging og møtevirksomhet til skruing på servere og knoting med brukerstøtte - hele spekteret.

- Har dere noen strategi for bruk av Facebook eller andre nettsamfunn?

- Klæbu kommune bruker Facebook. Vi har en ordfører som er veldig aktiv i forhold til dialog med innbyggerne. Vi jobber også med å utarbeide en ny kommunikasjons- og kanalstrategi i tråd med Ekommune 2012, som blant annet omtaler sosiale medier.

- Hva bruker dere mest penger på i år?

- Fornying av serverpark og anskaffelser. Det er også en hel del prosjekter, blant annet oppgradering av arbeidsstasjoner. En del ansatte sitter faktisk på pc-er fra 2005, som vi vil bytte ut i år.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste uke?

- Jeg vil foreslå it-sjefen i Skaun kommune.

Hvem: Are Nyeng

Hvor: Klæbu kommune

Hva: Kommune

Antall ansatte: Cirka 400. På it: 1-3 ansatte

It-budsjett: Cirka én million til investering

Foreslått av: Harald Moe, Trondheim Kommune

Les om:

Ukens It-sjef