- Ja til åpen kode, nei til sky

- Ja til åpen kode, nei til sky

IT-SJEFEN: Høgskolen i Gjøvik vil støtte både Windows, Mac og Linux. Dermed blir det mye open source på serverrommet.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

-- Den viktigste utfordringen min er å finne nok ressurser til alle endringene og omstillingene som skjer. Vi har stor vekst på Høgskolen i Gjøvik, og veksten fører til en del kapasitetsproblemer. For eksempel, mobilbruken har eksplodert de siste to årene. Melk-og-brød-tjenester som trådløst nett blir overbelastet av alle mobile enhetene. Før hadde studenten kanskje en laptop. Nå har de gjerne mobil og nettbrett i tillegg, og alt skal være på nett hele tiden.

- Hva er du mest fornøyd med at du har fått til i bedriften din?

- Jeg er mest fornøyd med å få til en konsolidering og automatisering av identitetshåndtering. Alle nye brukere og tilganger flyter inn i systemet uten at vi trenger å gjøre noe manuelt.

- Hvordan stiller du deg til Cloud Computing?

- Jeg har en sunn skepsis til Cloud Computing. Spesielt rundt problemstillingen om bruk av Cloud og lagring av personsensitive data. Vi bruker noe Cloud Computing i dag, men må være veldig bevisst før vi tar det i bruk. Det gjelder utvalgte tjenester. Det er også en del utfordringer å levere Cloud-tjenester på grunn av lukkede leverandører. Da er det bedre med åpne plattformer.

- Hvor mye fri programvare bruker dere?

- Vi bruker veldig mye fri programvare på serversiden. 80 prosent av all programvare på servere er fri. Mye av grunnen til det er at vi har en policy om å støtte alle de tre store plattformene, Windows, Mac og Linux. Da er det best å bruke fri programvare.

- Hva er it-sjefens viktigste oppgave slik du ser det?

- Den viktigste oppgaven hittil har vært kostnadskontroll. Noe jeg har sett i den siste tiden er viktigheten i å effektivisere tjenesteytelse. Det å kunne bidra til å effektivisere manuelle oppgaver er viktig. Jeg er allergisk mot manuelle oppgaver.

- Hvem rapporterer du til?

- Jeg rapporterer direkte til høgskoledirektøren.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste gang?

- Det skal it-leder i Høgskolen i Hedemark, Brigt Birkeland.

IT-SJEFEN

Hvem: It-leder Stian Husemoen

Hvor: Høgskolen i Gjøvik

Antall ansatte: Rundt 290.

It-avdeling: Ti fast ansatte og fem på deltid.

It-budsjett: Rundt 9.5 million kroner totalt.

Les om:

Ukens It-sjef