Kan ikke outsource

Kan ikke outsource

IT-SJEFEN: Lill Erlandsen kan ting ikke andre kan, og da blir det vanskelig å outsource.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- Jeg jobber med mye hvordan it skal se ut om Media Norge blir en realitet. Jeg ser på hvordan vi kan hente synergier på tvers av de fire selskapene som inngår i konsernet. Vi har jobbet frem sluttrapporten som skal legges frem for konsernledelsen nå. Det blir noen strukturelle endringer på applikasjon- og driftsiden.

- Hva foretrekker du, Microsoft eller Linux?

- Vi bruker i hovedsak Microsoft, men har Linux som plattform inn mot nettet. Vi ser også på å sette denne inn mot det redaksjonelle systemet, men Microsoft vil holde seg på klientsiden.

- Outsourcing, plage eller saliggjørende?

- På deler av det vi gjør i mediebransjen, bruker vi en del spesialapplikasjoner som det ikke finnes så mye kompetanse på utenfor. Vi bruker konsulenter, og har ikke rene outsourcingsavtaler. Men vi vil alltid vurdere enkelte områder, det er ikke svart-hvitt.

- Hva bruker du mest tid på i jobben?

- Jeg bruker mye tid på å sikre driften, og at vi har de rette prosessene i forhold til det. Også prøver jeg å samordne pågående prosjekter og samle ønsker. Å få ressurser til prosjektene bruker jeg også en del tid på.

- Har dere spesielle regler for bruk av Facebook og andre nettsamfunn?

-Vi er en mediebedrift, så det er en litt spesiell situasjon sånn sett. De redaksjonelle miljøene har ganske god tilgang til å sjekke ting de skal skrive om, slik må det være. Men vi bruker ikke Facebook i bedriften som sådan, det gjør vi ikke.

- Hva bruker dere mest penger på i år?

- Det vil fortsatt være mest på den operasjonelle biten, men vi har også større oppgraderingsprosjekter på gang. Vi skal blant annet skifte ut hele pc-parken, og det er jo et stort prosjekt.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste uke?

- It-sjef i Sparebank 1 SR-Bank, Petter Linnaae.

Ukens it-sjef

Hvem: Lill Erlandsen

Hvor: Mediahuset Stavanger Aftenblad

Hva: Avis, tv, nettavis og nett-tv

Antall ansatte: 500 årsverk, elleve i it-avdelingen

Omsetning: 773 millioner i fjor

Les om:

Ukens It-sjef