Lunken stemning på Oslo børs

Lunken stemning på Oslo børs

IT-SJEFEN: Kjetil Nysæther må få de ansatte til å smile igjen.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- Vi har kuttet antall hoder ganske kraftig; 25 prosent det siste året. Nå må vi stabilisere bemanningen og sørge for ny iver blant dem som er her og skal være her videre. En slik prosess påvirker stemningen, og nå må vi få folk til å løfte blikket og se fremover.

- Hva foretrekker du, Microsoft eller Linux?

- Vi har hatt en konsolidering på serverne, og har havnet på Microsofts systemer. Det ga best kost/nytte med tanke på hva slags kompetanse vi har i huset, og hva vi brukte tiden vår på. Vi hadde både Unix og Linux før, men nå får vi mer ut av pakken, og det krever mindre jobb. Med den bemanningen vi blir sittende igjen med, har vi ikke kapasitet til å drifte mer enn ett operativsystem.

- Outsourcing, plage eller saliggjørende?

- Vi har outsourcet kjernesystemet - handelssystemet - til London Stock Exchange. Nå har felles handelsplattform med London-børsen, og for oss er dette en velsignelse. Vi har samme plattform som en av de største børsene i Europa, og dermed får vi større distribusjonsnettverk for våre produkter, og vi kan lettere knytte til oss nye kunder. Dette har også gjort det mulig å kutte bemanningen slik vi har gjort. Samtidig har vi støttesystemene internt, slik at vi har kompetanse på kritiske systemer.

- Hva bruker du mest tid på i jobben?

- Jeg bruker mye tid på å planlegge og følge opp prosjekter. På denne tiden av året blir det mye strategi, budsjett og handlingsplaner for neste år. Og ettersom jeg er relativt ny i jobben, har jeg brukt litt tid på å bli varm i trøya. Nå er jeg smålunken, om ikke annet.

- Har dere spesielle regler for bruk av Facebook og andre nettsamfunn?

- Vi har ikke sperrer for noe. Når det gjelder Facebook og MSN gjelder sunn fornuft; vi stoler på de ansatte.

- Hva bruker dere mest penger på i år?

- Å bytte over til London-børsens systemer, samt å konsolidere til sql-server på databasesiden.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste uke?

- KLP Forsikring eller Tandberg!

Hvem: Kjetil Nysæther

Hvor: Oslo Børs

Hva: Finans

Antall ansatte: 100 totalt, 29 på it-avdelingen

It-budsjett: 83 millioner kroner

Les om: