Må drive voksenopplæring

Må drive voksenopplæring

IT-SJEFEN: Petrus Eide i Torvald Klaveness Group er lei av kunnskapsløse partnere, og advarer mot outsourcing.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- Internt har vi tre store prosjekter som skal i land med de kvalitetene vi ønsker, til riktig tid. Eksternt er den største utfordringen å få mest ut av vår partner EDB.

- Hva foretrekker du, Microsoft eller Linux?

- Jeg kunne godt tenke meg å bruke åpen kildekode tvers i gjennom. Men det er vanskelig å få til. Vi var nær ved å bruke åpen kildekode på vår mellomvareløsning, men så klarte et av de store "dyrene" å presse ned prisen såpass mye at support-delen ble viktigere.

- Outsourcing, plage eller saliggjørende?

- Anbefalingen min er å holde seg til tilbydere som er ISO 20.000-sertifiserte. Dette er ingen norske tilbydere i dag, og ingen leverer i nærheten av hva it-sjefene bør få. Det finnes en dansk aktør som er sertifisert, og det ville jeg gått for, selv om det geografisk er langt unna. Bygg opp gode rutiner internt, og hold dere langt unna aktører uten ISO 20.000 så lenge dere kan. I dag må jeg drive voksenopplæring for mange partnere jeg jobber med. Det tar tid.

- Hva bruker du mest tid på i jobben?

- Opplæring av leverandører og forhandlinger. Jeg må prøve å få de store ulvene og elefantene til å danse sammen. Vi bruker mange store og små leverandører som sammen skal skru sammen noe, og jeg må få disse til å jobbe godt sammen. Også må jeg ta godt vare på mine ansatte.

- Har dere spesielle regler for bruk av Facebook og andre nettsamfunn?

- Nei. Jeg bruker Facebook som et presentasjonsmiddel, for å kommunisere med gamle kollegaer og som referanse for hvordan verden vil se ut om noen år. Nettsamfunn gir mange bedrifter det de trenger, særlig i form av ressurser. Jeg har mange eksempler på bedrifter som har funnet riktig person gjennom Facebook. Selv rekrutterer vi ikke slik ennå, ettersom det er mange gamle tradisjoner i shipping-bransjen.

- Hva bruker dere mest penger på i år?

- Outsourcingsavtalen vår og lisenser. Å være en liten bedrift og bruke en liten andel av en applikasjon, er fryktelig dyrt i Norge. Når man kjøper fra de store er lisensoppsettet beregnet på store aktører i USA, og da blir det fryktelig dyrt for lille oss. Pengene sklir rett ut.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste uke?

- Vi holder oss i shipping-bransjen: Trond Sollisæter i Dyvi.

Les om:

Ukens It-sjef