Må la Windows 7 lande først

Må la Windows 7 lande først

IT-SJEFEN: Per Jakobsen er it-sjef i Narvik kommune og kjent for skybruk. Han vil ikke gå til Windows 8 helt ennå.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- Vi jobber jo med forbedring av infrastruktur, men jobber mer med å løfte blikket mot utfordringer i organisasjonen, som kan løses med bedre it-verktøy. Halve jobben er å innføre verktøyet, den andre delen er å innse at vi må jobbe annerledes enn vi gjorde for ti år siden.

- Hva er du mest fornøyd med at du har fått til i bedriften din?

- Vi er fornøyd med at vi har brukt til å få på plass flere grunnpilarer på serverrommet. Da tenker jeg på nytt kjølesystem, stabil UPS og et helt nytt SAN. Vi jobber også med tanken om utbredelse av wifi-punkter i kommunen, spesielt på grunn av nettbrett og smartmobiler. Jeg er jo selvsagt også fornøyd med at vi har kommet til enighet med Datatilsynet om bruk av Google i kommunen. Vi er fornøyde brukere av Google, og bruker det mye til intern kommunikasjon for å få frem tunge dokumenter. Det er veldig praktisk at flere kan jobbe i det samme dokumentet samtidig.

- Hvordan stiller du deg til Cloud Computing?

- Jeg er absolutt positiv til cloud computing, men det er hele tiden spørsmål om hva som er hensiktsmessig, og hva som er behovet i organisasjonen. I fremtiden vil vi fortsatt være positive, men vurdere hensikt mot behov i organisasjonen.

- Hvor mye fri programvare bruker dere?

- Vi bruker en god del fri programvare, hovedsaklig på desktop i skolesektoren, men har også åpne løsninger. Vi jobber nå med en OpenLDAP som skal fungere i skolene. Vi forbereder også bruk av Google apps.

- Hvordan stiller du deg til Windows 8?

- Jeg stiller meg avventende, jeg ser ikke behovet her og nå. Først må vi la Windows 7 lande før vi går videre på noe nytt.

- Hva er it-sjefens viktigste oppgave slik du ser det?

- Jeg vil si at det å kunne lytte til råd fra mine dyktige medarbeidere, og samstille med brukernes behov for å gjøre vurderinger av it-enhetens innsats.

- Hvem rapporterer du til?

- Jeg rapporter til Wenche Folberg, kommunalsjefen i Narvik.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste gang?

- Jeg har tenkt litt på det, og sier Ørjan Dypvik Pettersen, it-sjef på Høgskolen i Narvik. Han var en viktig bidragsyter til oppstarten av Google apps i kommunen.

IT-SJEFEN
Hvem: It-sjef Per Jakobsen
Hvor: Narvik kommune
Antall ansatte: Omtrent 1.200
It-avdeling: 8 ansatte
It-budsjett: Ca 14 millioner kroner

Les om: