MSN-fiendtlig brannmur

MSN-fiendtlig brannmur

IT-SJEFEN: Den nye brannmuren hos V. Ships Norway er sperret for MSN. - Men folk kan søke om fritak, sier it-sjef Petter Jensen.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- Vi skal bytte økonomisystem, fra Shipnet til noe som er internt i gruppen vi er medlem av på verdensbasis. Det heter Shipsure, og konverteringen flyttingen innebærer blant annet konvertering fra Oracle-database til Mssql-database.

- Hva foretrekker du, Microsoft eller Linux?

- Det må bli Microsoft. Fordi det er det resten av verden bruker i bransjen jeg jobber i. Både på server og arbeidsstasjon.

- Outsourcing, plage eller saliggjørende?

- Det må bli en plage. Vi drifter selv, og det fungerer ganske greit.

- Hva bruker du mest tid på i jobben?

- Akkurat for øyeblikket er det implementering av nye systemer, men til tider kan det bli litt mye support. Det går i bølger. Vi bruker også en del tid på å teste nye ting.

- Har dere spesielle regler for bruk av Facebook og andre nettsamfunn?

- Vi har fått en brannmur som ikke er så glad i sånne ting. MSN er blant annet sperret. Vi er medlem av en organisasjon med kontorer i hele verden. Vår nye Cisco-brannmur vi har fått er ferdigkonfigurert med samme policy i hele verden. Noen brukere er litt frustrerte, men de kan søke om fritak hvis de har et godt argument for å få bruke MSN.

- Hva bruker dere mest penger på i år?

- Jeg tror jeg vil bruke mest penger på lisenser. Jeg har kjøpt mye hardware de siste to årene. Dermed blir det mer på drift, lisenser og vedlikehold.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste uke?

- It-sjef Øyvind Kristensen i Fred. Olsen & Co.

Les om: