Netcom må spare penger

Netcom må spare penger

IT-SJEFEN: Netcoms Bjørn Tore Gullord bruker mye tid på kostnadskutt.

Da verken it-sjefen hos Treschow Fritzøe eller hos Byggmakker ønsket å uttale seg i Computerworlds it-spalte, snudde vi oss 180 grader rundt og fant en aktør i en helt annen bransje. Bjørn Tore Gullord i Netcom greier ut og gjør rede for sin arbeidssituasjon om dagen:

- Hva er den viktigste utfordringen din i jobben akkurat nå?

- Jeg er fristet til å si kostnadsbesparelser. Det går på å produsere tjenester så bra og kostnadseffektivt som mulig.

- Hva foretrekker du, Microsoft eller Linux?

- Begge deler. Vi har litt på forskjellige plattformer. Vi har Microsoft på klienter og en del servere. Men vi kjører også Linux-dialekter på mange servere.

- Outsourcing, plage eller saliggjørende?

- Begge deler. På enkelte områder er det nesten en nødvendighet for å holde tritt med kostnads- og effektivitetskrav. På andre områder, som er litt mer rundt kjerneområdene bedriften har, er det vanskeligere. Hvorfor skal noen andre være flinkere enn oss på hovedområdet vårt?

- Hva bruker du mest tid på i jobben?

- Akkurat nå går det mye i SLA-målinger (Service Level Agreement). Også går det mye på å tilpasse organisasjonen på et nordisk/baltisk nivå.

- Har dere spesielle regler for bruk av Facebook og andre nettsamfunn?

- Der har vi ikke så veldig mange regler. Det med arbeidsplass og pc-håndtering er sentralisert, så det er noe som er på svartelisten, men Facebook og mye annet kjører vi vanlig.

- Hva bruker dere mest penger på i år?

- Det er blir nok å tilpasse forretningsstøtteapplikasjoner. Det være seg butikkløsninger, løsninger for kundesenteret vårt og portaler på web. Også er det en del investeringer for å redusere kostnadsnivået. Investere i ny teknologi og slikt.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste uke?

- It-sjefen hos Telenor mobil. Alternativt it-sjefen hos Norwegian eller Flytoget, som sikkert er avhengige av veldig gode it-løsninger.

Hvem: Bjørn Tore Gullord

Hvor: Netcom

Hva: Telekomoperatør

Omsetning: 7,5 mrd (2008)

Antall ansatte: 60 i it-avdelingen / 570 totalt

Les om:

Ukens It-sjef