- Nettskyen er keiserens nye klær

- Nettskyen er keiserens nye klær

IT-SJEFEN: Bjørn Terje Myhre er skeptisk til navnet, ikke teknologien.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- Vi har nettopp kommet over en bøyg her. Vi overtok Renault som importør, og det ble mye tilpasninger på systemer som mange skal sette seg inn i. Vi startet i september i fjor, men det er stadig noen utfordringer rundt dette. Ellers er vi i ferd med å innfører moderne rapporteringsløsninger.

- Hva er du mest fornøyd med å ha fått til i din bedrift?

- Overgangen fra egenutviklet erp-løsning til en standardløsning. Standardløsninger gir oss automatisk tilpasninger til nye hverdager, og vi kan konsentrere oss om det som er spesielt for vår bransje. Vi som importør kjører Microsoft Dynamics AX, mens forhandlerne kjører Microsoft Dynamics NAV (tidligere Navision).

- Hvordan stiller du deg til Cloud Computing?

- Veldig positivt. Vi er en slags privat cloud-leverandør, og fungerer som ASP for forhandlerne så de slipper å ha sine egne servere. Vi vurderer også å bruke mer cloud-tjenester selv, som konferanse- og videokonferanseløsninger. Men cloud er jo bare et nytt navn på gamle løsninger, basert på tankegods fra stormaskin-tiden. Vi har drevet på med dette i noe år, og det blir litt som keiserens nye klær.

- Hvor mye fri programvare bruker dere?

- Svært lite. Vi er bevisst på at vi må ha support, noen å støtte oss på. Nå begynner jo det å komme innen fri programvare også, så vi skal ha noen møter rundt dette.

- Hva er it-sjefens viktigste oppgave slik du ser det?

- Å være noe midt i mellom; en bro mellom forretning og teknikk. Man må forstå nok forretning for å sette seg inn i det som skal løses med it. I tillegg må jeg vite hvor jeg får tak i hvilken kompetanse. Det er ikke slik at vi gjør så mye selv lenger, så jeg må vite hvem som kan hva når jeg trenger det.

- Hvem rapporterer du til?

- Konsernsjefen, og det synes jeg er riktig. Jeg er med i styringsgruppen for hele konsernet, og har lykkes med å få it med i beslutninger.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste uke?

- Vidar Magistad i Automobil AS eller Geir Leret Andersen i Cavotec!

Hvem: Bjørn Terje Myhre

Hvor: Motor Gruppen

Antall ansatte: 500 totalt, 6 på it-avdelingen

It-budsjett: 17 millioner

Les om:

Ukens It-sjef