Oppfordrer til Facebook-bruk

Oppfordrer til Facebook-bruk

IT-SJEFEN: Det er ingen sperrer for nettsamfunn hos NKI. - Vi har tvert imot oppfordret studenter til å bruke Facebook, sier it-sjef Arvid Kyllingmo.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- Budsjett. Vi må tilpasse budsjettet til situasjonen som er nå. Vi har stadig ting som må gjøres noe med, og mye handler om å få effektivitet ut av de kronene vi har.

- Hva foretrekker du, Microsoft eller Linux?

- Det er ikke noe enten eller, det er både og. Alt til sitt bruk. Jeg har veldig mye tunge ting på Linux. Linux er server, desktop er Windows. Men jeg har også noen få desktopsystemer som kjører Linux.

- Outsourcing, plage eller saliggjørende?

- He-he. Vi trenger å ha it-miljøet her på huset for å holde oss i fremste linje under utvikling av applikasjoner og annet, og sånn sett er vi ikke på et nivå der vi vurderer outsourcing. Vi har en fordel av å ha ting på huset, og har ikke behov for outsourcing på kort sikt.

- Hva bruker du mest tid på i jobben?

- Administrasjon av server og nettverk, inkludert sikkerhet og det hele. Vi har vel rundt 50 servere, alt fra eksterne webservere til interne økonomisystemer, logistikksystemer også videre. På nettverksbiten handler det om å fordele linjer, blant annet en til NITH, pluss at vi har et lager i Asker og servere på Økern, samtidig som hovedtyngden av serverne våre står hos oss på Bekkestua.

- Har dere spesielle regler for bruk av Facebook og andre nettsamfunn?

- Vi har ikke noen blokkeringer på det der. Stort sett har vi det veldig fritt. Vi er en skole, og veldig mye er tillatt. Det eneste vi har sperret er peer-to-peer-nett, eller fildeling. Når det gjelder nettsamfunn har vi tvert i mot oppfordret studenter til bruk av Facebook i ulike deler av undervisningen, så det er fullt lov å bruke.

- Hva bruker dere mest penger på i år?

- Ved siden av lønnskostnader er det innvesteringer i maskinvare og utstyr, og selvfølgelig en del på til vedlikehold. I tillegg kommer programvareavtaler og lisener.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste uke?

- Rune Goksør i Securities.no, Orion Securities. Han har jobbet her tidligere.

Les om:

Ukens It-sjef